Peker på feil fokus
2572 Views

Peker på feil fokus

VIL HJELPE: Martin Ek Strøm (t.v.) og Oda Myrvold Thorud håper å kunne hjelpe folk som sliter ved å ta opp en sak som har fått lite oppmerksomhet. Foto: Eirik Lund Røer

Februar 08, 2016
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

Oda Myrvold Thorud (18) og Martine Ek Strøm (18) er bekymret for miljøet blant langrennsungdom. Fokus på kropp og utenomsportslige ting har skapt et enormt press og er blitt et problem for mange. Nå håper jentene de kan hjelpe utøvere som sliter ved å ta opp saken.Vil du abonnere på SKIsport? Klikk her for å bestille!

– Langrenn er ikke langrenn lenger. Vi føler at fokuset blir noe helt annet enn det å gå fort på ski, innleder de to 18-åringene med en svært engasjert tone i årets første utgave av SKIsport.

Temaet de to jentene engasjerer seg i, handler om at juniormiljøet i langrenn, og spesielt blant jenter, har utviklet seg til et miljø med utenomsportslig fokus og internkonkurranse på grensen til usunn. Mens gutter er flinke til å rose hverandre for sportslige prestasjoner, kan jentene se på hverandre med misunnelse. I sosiale medier handler det mer om å se best ut, og ikke minst få anerkjennelse for det.

– Det at fokuset er på noe helt annet enn det sportslige, skaper mye trøbbel for veldig mange mennesker, forteller Martine, og legger til at alle vil merke det enorme presset det har utviklet seg til å bli de siste årene.

– Langrenn handler om å gå fort på ski, og ikke hvordan du ser ut. Alle har hver sin kropp, vi er forskjellig bygd og du ser ut som du gjør. Sånn er det bare, påpeker Oda.

Les hele saken i årets første utgave av SKIsport.

Vil du abonnere på SKIsport? Klikk her for å bestille!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy