Effektiv smertelindring, skadebehandling og raskere restitusjon med bioelektrisk terapi
6794 Views

Effektiv smertelindring, skadebehandling og raskere restitusjon med bioelektrisk terapi

Den behandlingen jeg har aller best erfaring med, og som også er forsket på er bio-elektrisk terapi, da spesielt i form av mikrostrøm, forteller fysioterapeut Hilde Hjertholm. Hun har jobbet med smerteproblematikk i over 20 år.

Januar 15, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Vi møter Hjertholm i Oslo hvor hun jobber som fysioterapeut. Hennes erfaring er at mange av de tradisjonelle metodene for smertelindring og antiinflammatorisk behandling ofte ikke fungerer bra nok.

 

BÆRBAR MEDISINSK TEKNOLOGI

– Mange går til fysioterapi og får øvelser de skal gjøre som ikke følges opp. Og mange spiser dessverre altfor mye smertestillende da de tror det er deres eneste alternativ, forteller Hjertholm.

Hun jobber med en ny bærbar medisinsk teknologi som er effektiv for naturlig smertelindring, reparasjon av skadet og betent vev, restitusjon og rehabilitering.

Den behandlingen jeg har aller best erfaring med, og som også er forsket på er beoelektrisk terapi, da spesielt i form av mikrostrøm. Jeg opplever omtrent ukentlig tilbakemeldinger fra pasienter som har fått rask og god effekt av denne behandlingen. Den er enkel å utføre hjemme eller på jobb, men at noe av nøkkelen ligger i å starte behandlingen tidlig nok, forteller hun.

En av dem som virkelig har kjent på nytte av denne terapien er Marit Reinkjøp. Hun bor i Narvik, er gründer og konseptutvikler av firmaet Energi & Treningsglede som driver helårs utetrening i fjellet, WebTrening 365 som er utetrening på nett, Arktisk Treningsreise under nordlyshimmelen og UteTrening.no, i tillegg til treningsreiser til Dubai og Gran Canaria. Hun kjører alle treningene selv, og er helt avhengig av å ha en kropp som fungerer til enhver tid.

-Å ha et utendørs treningssenter medfører at jeg må måke treningslokalene for snø på vinteren. Noen år snør det temmelig mye, og spaden må brukes i alt fra 2-4 timer nonstop for å bli klar til den aktuelle treningsøkten, sier hun.

BÆRBAR: Du kan ha med deg Nurocors apparat overalt. Foto: Privat

 

FRA KRISE TIL GLEDE

For halvannet år siden smalt det til i albuen hennes, og hun fikk en kraftig betennelse, type tennisalbue etter all snømåkingen. Hun gikk til behandling hos naprapat, men etter 3 måneder kunne han ikke hjelpe henne mer, og smerten ble bare verre.

-Det var da jeg fikk låne et bioelektrisk apparat (Nurocor) hos en kunde som så at jeg slet med null kraft i venstre Etter 2 behandlinger a 1 time var jeg helt smertefri. Det føltes bare helt utrolig. Nå 1,5 år etter, og mange snømåke økter, kjenner jeg ingen smerte i albuen. Men en smerte kommer sjelden alene. Plutselig slo det inn en kraftig betennelse i festet mellom lår- og leggmuskel, og løping blir helt umulig. Hun haltet rundt med store smerter.

-Dette er rett og slett krise for meg som jobber med trening, og har flere økter pr Det var da jeg bestemte meg for å skaffe meg mitt eget bioelektriske apparat. Betennelsen satt i, helt fra juni til november, og jeg kjørte NuroKor tre ganger en time per dag. Gleden var stor over å bli helt smertefri da jeg dro på treningsreise til Gran Canaria i slutten av november i fjor. Jeg kunne løpe, hoppe og gå fjellturer igjen.

TOUCH: Apparatet ser ut som en smart telefon, med touchscreen og 5 behandlings apper som gjør det enkelt å bruke.
TOUCH: Apparatet ser ut som en smart telefon, med touchscreen og 5 behandlings apper som gjør det enkelt å bruke.

 

LITE OG HENDIG

Reinkjøp er svært lite glad i smertestillende medikamenter, og er der- for glad det finnes alternativer som faktisk virker.

-Det er lite og hendig, samt enkelt å bruke, og kan behandle deg uansett hvor du er og når som Jeg har det med på reise, behandler meg mens jeg jobber, trener eller vasker huset. NuroKor er en billig og enkel forsikring fordi jeg vet at får jeg en kink i ryggen, eller en betennelse et sted, så er det kun snakk om kort tid før jeg er bra igjen, forteller hun. 

FYSIOTERAPEUT: Hilde Hjertholm har jobbet med smerteproblematikk i over 20 år. Foto: Kristin Roset
FYSIOTERAPEUT: Hilde Hjertholm har jobbet med smerteproblematikk i over 20 år. Foto: Kristin Roset

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy