Back on track!
1432 Views

Back on track!

Januar 26, 2016
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Halleluja! Følelsen av en hardøkt med frisk luft i lungene er ubetalelig. Hvertfall etter den siste tiden.

Så ble jeg syk halveis inn i en hard periode på ca 12 dager da. Det er sikkert noen av dere som har hvert syke den siste tiden også, men jeg håper det er færrest mulig. All trening måtte kuttes kompromissløst, alle mine utøvere og kunder måtte vente eller få egne opplegg, men jeg hadde intet mindre enn 6 flyreiser som skulle gjennomføres iløpet av de dagene i forbindelse med undervisning i treninglære for AFPT og et kurs i kardiopulmonal testing og fysiologi ved NTNU/St. Olavs.

Hvordan jeg kom ut av turbouken med nye bekjentskaper, ny kunnskap og hodet over vannet aner jeg ikke. Det gikk vel så pass bra fordi jeg reduserte totalbelatningen på absolutt  ALT annet. Forrige uke startet med rooolig trening, styrke og et forsøk på en terskelintervall som gav trykk i brystet og ble endret til roooolig den også.

12596720_10153940282855452_947740233_o
Magisk i marka på rolig langtur forrige uke.

Mange utøver jeg kommer i snakk med har opplevd å trene med sykdom fordi man ikke følte seg sånn kjempesyk eller å starte treningen for tidlig etter sykdom. Og da opplever å ikke respondere opptimalt på treningen og/eller få tilbakefall av sykdom eller evt. andre, nye infeksjoner. Har gjort alle de feilene i selv også, men man blir klok av skade. Hvis du fortsatt presser gjennom alt som står på treningplanen selv om du føler deg litt shabby, slutt med det NÅ! Og følg disse rådene: Her er Olympiatoppen sine råd angående luftveissykdom og her er råd og veiledning om opptrapping av trening etter langvarig sykdom.

I dag var jeg langt fra shabby! Fy, søren så takknemlig man blir for velfungerende system, høy puls på intervalløkt og frisk luft! Skulle tro jeg hadde hatt «manflu», sånn som jeg driver på her, men at man kan være lykkelig samtidig som du jobber på over 90% av makspuls er jo helt fantastisk.

Jeg er dog ikke klar for NM. Det er bare én distanse som er aktuell for meg og jeg går sånn nå at jeg står i fare for å bli tatt igjen og tatt ut, og har heller ikke trent skikkelig på grunn av sykdommen. Jeg skal følge spent med og må innrømme at det er herrestafetten jeg er mest spent på for LYN SKI har et råsterkt førstelag i år dersom alle bare går helt som normalt.

Kjære alle utøvere, alle klubber, støtteapparater og NM-arrangør, nyt og kos dere masse. Det er nasjonalt mesterskap i nasjonalsporten vår! Man kan si hva man vil om langrennets popularitet internasjonalt, men når det er NM i langrenn er det alvor og det er bare å hente frem A-game, superkrefter og vinnerinstinkter.

Lykke til! Jeg heier på dere fra Oslo.

Melina

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy