Barmarkshelg og Gålå-nerver
1233 Views

Barmarkshelg og Gålå-nerver

November 21, 2015
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Nå er det bare en uke til sesongens første skirenn for meg, og det er litt skummelt at det føles lenge siden jeg trente på snø nå. Faktum er heldigvis at det ikke er lenge siden, det er bare litt nerver og tankespinn som gjør at jeg overanalyserer alt mulig.

Ettersom jeg har trent en del på snø siden tidlig september og november passer det greit med barmark akkurat nå. Jeg er for eksempel ikke så god på ski enda at jeg klarer å utnytte VO2maks på samme måte som ved løping og da er det kanskje der jeg har best fysiologisk utbytte, men det nærmer seg veldig med utbytte på skifronten også! Den idrettsspesifikke treningen er uansett viktigst, men første skitur i Oslo-marka kom ikke før på julaften 2015. Håper inderlig det blir tidligere i år. Her i Oslo er det friskt i været, bitende vinder og glatt på bakken. Det er sånne forhold du ikke «kan trene noen ting på». Det er glatt på rulleski, glatt å løpe i skogen og ikke skiføre. Akkurat nå er løping det sikreste kortet for å få en god hardøkt her i byen, men heldigvis tåler jeg mye løping og får lagt ned en del økter med staver også. Denne uken har jeg trent ganske mye og i skrivende stund er jeg faktisk litt sliten etter ukens siste hardøkt, men det føles ut som bra sliten og ikke for sliten, hvis du skjønner. Så nå gleder jeg meg til å slippe opp på treningen, ha fokus på å få overskudd og forberede meg til skirenn.

Jeg synes dette med formtopping eller tapering, som det heter i litteraturen, er veldig interessant. Hvordan ulike utøvere har forskjellige måter å forberede seg til konkurranse på, men likevel er det noen tiltak som har blitt til tommelfingerregler i enkelte kretser fordi de synes å fungere for veldig mange. Mer om dette senere til uken!

Jeg er en løper som nok besitter stor andel type-I muskelfibre, siden jeg kan holde ut lenge og er «like rask som en tepose» (quote: Eirik Myhr Nossum). Av genetiske årsaker holder det derfor med duathlon på Gålå. Hittil har jeg hatt litt uflaks med duathlon, eller egentlig er det ikke uflaks, men mer jeg som surrer. Jeg er vanligvis ordensmenneske extraordinaire, men akkurat med duathlon har jeg klusset det til for meg selv på skibytte mer enn én gang. Så denne gangen skal alt være på stell og jeg skal dobbeltsjekke hvordan og hvor jeg legger utstyret mitt. At det går an…

Sist jeg var på Gålå så det sånn ut, og var helt sykt kaldt: Vi snakker ekte Winter Wonderland

Happy søndag!

Melina

IMG_1700 IMG_1696 IMG_1693 IMG_1688 IMG_1689

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy