Februar ved veis ende
1736 Views

Februar ved veis ende

Februar 29, 2016
Skrevet av:

Barbro Sætha

Det har gått litt over en uke siden forrige skirenn og med en kropp som går veldig mye opp og ned nå så er jeg glad for at det fortsatt er et par uker igjen til viktige renn. 

Furusjøen rundt 

Bilde er lånt fra Furusjøen rundt
Bilde er lånt fra Furusjøen rundt, startområdet

Forrige lørdag dro jeg til Kvam og gikk Furusjøen rundt, 45 km klassisk. Jeg hadde ikke gått det før, men det er en løype som skal passe bra til meg siden det er mye staking.
Været var ikke helt på vår side den dagen. Kraftig vind, snø og åpent landskap er ingen god kombinasjon. Heldigvis ble det litt roligere før start.

Kroppen kjentes bra ut den dagen. Jeg har begynt å slite veldig med magen den første timen. Blir kvalm når pulsen blir høy og følelsen av å være sjøsyk og skal gå fort på ski fungerer dårlig. Heldigvis ble det bedre etterhvert denne gangen også og jeg var fornøyd med dagen. Har oppsummert rennet for meg selv og vet hva jeg må jobbe med og hva som var bra.
Det er ihvertfall sikkert at alle tekniske oppgaver blir så mye tyngre når forholdene legger til over 30 min ekstra renntid enn året før for deltakerne. Det er også tungt mentalt, men værmeldingen vet man som regel en stund før og kan forberede seg. Det er jo likt for alle. Man har godt av noe annet enn trikkeskinner i blant også 🙂

Ente forøvrig på 2 plass av jentene bak Emilie Kristoffersen.

Dette er et veldig fint renn med enkle, men profesjonelle rammer og jeg opplevde at alt gikk som planlagt.

Hafjell skimaraton (halv 22 km)

Så var det bare å komme seg hjem, få i seg godt med mat og legge beina høyt for på søndag var det nytt renn. Jeg har aldri gått to turrenn på to dager før så jeg hadde ikke store forventninger til egen prestasjon i dag. Jeg vet som regel hvordan kroppen er etter et langt og hardt turrenn, men dette har vært planen i hele vinter og jeg var klar for å gi jernet igjen. Når jeg også er på hjemmebane så er det ekstra stas å gå.

Det ble dessverre litt kluss med starttidene for oss som skulle gå 22 km klassisk. En beskjed hadde blitt gitt og en annen ble gjennomført så det endte med at jeg og noen til startet over 2 min etter de vi egentlig skulle starte med. Det ble mye forbigåing i løpet av de 22 km og så klart ødelegger det rennet endel. Men sånn kan skje. Det skjer noe med hodet når ikke ting går sånn man forventer. Man blir negativ og tenker at dette er det bare å gi opp. Disse tankene kom, men jeg var flink til å skifte fokus og heller bruke de kreftene jeg hadde på å komme meg frem i løypa. Dette ble situasjonen denne gangen og da må man gjøre det beste ut av det.

Ellers, et alle tiders arrangement. Været var strålende i dag og det var mange folk og liv langs løypa. Jeg er fornøyd med eget renn her også, med en mørbanka kropp.

Ta en titt på filmen fra rennet, kanskje du får lyst til å gå neste år? 🙂
https://www.facebook.com/skimarathon/?fref=ts

Jobb og trening 

Nå flyr dagene avgårde med mye jobb, straks oppstart med nytt kurs «performance coach», via AFPT, og trening.
Fikk en lang og god helg til trening og avkobling som var helt fantastisk. For meg finnes det nesten ikke noe som er bedre enn en helg på hytta med mye skigåing god mat og godt selskap og strålende sol.

I skrivende stund har jeg en litt kranglete hals (igjen), og en korsrygg som ikke er på min side. Jeg ble skadet under PT utdanningen og den skaden dukker opp igjen, heldigvis med gode mellomrom hvis jeg ikke er forsiktig nok. Pleier å vite hva jeg gjør feil, men denne gangen kom det etter en intervalløkt noe som er et lite mysterium for meg. Det det pleier å komme etter styrketrening.

Satser uansett på at alle brikkene snart gå på plass når vi løper inn i mars (herreminhatt så fort det går).
Med fokus fram mot birken-uka. Da venter Inga Låmi og Birkebeinerrennet. Håpe jeg klare å finne årets beste form til rennene. Jeg gleder meg!

received_10156614336525607
Ha en strålende god vinteruke!

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy