Hvor er godfølelsen?
2001 Views

Hvor er godfølelsen?

Februar 02, 2016
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Godt spørsmål, men nå skal jeg finne den!

Æres den som æres bør

Før jeg legger ut om det jeg egentlig har tenkt til, må jeg trekke frem våre fantastiske gullgutter i LYN SKI – Jonas Udjus Frorud, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger. Å få beskjeden om at førstelaget til guttene hadde tatt gullet hjem til LYN-land gjorde meg varm om hjertet. Samme dagen ble det gått bra av samtlige LYN-gutter i Marcialonga også, der spesielt Anders Høst (Team LeasPlan) og Joar Thele leverte varene. Gratulerer til alle med gode prestasjoner. Sånn!

Slik finner jeg godfølelsen

I forhold til i fjor har jeg gått veldig lite renn til nå og selv om det har blitt trent veldig bra i vår, sommer og høst føles treningsgrunnlaget tynt med all sykdom som har hvert. Treningsgrunnlaget er bra det, men ikke i hodet mitt. Jeg har ikke funnet den følelsen dere vet, den man skal ha før man går «i krigen» med startnummer på brystet. Man vil gjerne føle seg sterk og rask utfra egne forutsetninger. Nå jakter jeg denne følelsen for fullt: godfølelsen. Og jeg kjenner glimt av den støtt og stadig.

For meg betyr det å lage klare planer så jeg vet veldig godt hva jeg trener mot og å være fullt konsentrert å nøkkeløktene. Mer spesifikt handler treningen om å ta tak i de områdene som er mest begrensende for prestasjonen på ski. Her i gården er det viktigste området teknikk! Når man ikke har gått på ski fra hele livet er dette med motorikk og å tilegne seg nye teknikker krever mye tid og konsentrasjon.  lære teknikk som voksen skrev jeg også litt om i siste SKI Sport-magasin. De siste årene føles det som jeg hele tiden tar to steg frem og et tilbake. På første snøtrening etter sommeren i Torsby-tunnelen stor jeg med gråten i halsen av frustrasjon fordi jeg følte «alt» var borte og hva var vel vitsen med å tilbringe sommeren på rulleski om det ikke skull pay-off på snø?! Så går det fort over når man bare får gått litt og får noen helt konkrete oppgaver å jobbe med. Så nå jobber jeg på og håper du gjør det samme!

Når det gjelder resten av sesongen ser hovedplanen slik ut:

13.Februar: Enten 20 km i Meråker eller Holmenkollmarsjen 25 km

21.Februar: Hafjell Skimarathon 25 km Skøyting

24-25. Februar FIS -renn i Krushevo – Makedonia  5 km Fristil x 2

27-28. Februar FIS-renn i Pigadia – Hellas 5 km Fristil x 2

3.Mars Norgescup Lygna 10 km Skøyting

19. Mars Birkebeinerrennet 54 km – (Veldig usikker da jeg ikke er så fan av alt styret rundt og blåser i seeding, men blir vel med i mangel på annet å gjøre akkurat den lørdagen.)

1.April NM Del 2 Beitostølen 5 km Fristil

2.April NM Del 2 Beitostølen 30 km Fristil

9.April Haukelirennet 32 km Fristil

Så setter jeg punktum for en litt beskjeden skisesong og retter nesen mot løpekonkurransene der, jeg heldigvis for selvtilliten, befinner meg høyt oppe stort sett. Hver sin styrke!

«Den neste er den beste» – Sitat: Kjetil André Aamodt

I renn, med unntak av 3 mila og Birken, velger jeg å gå halv distanse. Resten av rennene er også korte, som dere ser. Dette er fordi jeg forbereder meg til VM i Lahti neste år, og i tilfellet jeg må gå kvalik må farten opp. Nærmere bestemt ca 1 minutt opp i forhold til fjoråret. Grunnen til at det også står litt eksotiske renn på kalenderen min er at der kan jeg ha muligheten til å karre til meg gode FIS-punkter som kan gi forhåndskvalifisering til VM. Men det er ingen «walk in the park» uansett, så det er bare å trene bra spise bra og sove bra.

Melina

Her finner du meg på instagram og Snapchat: melina magulas

12620667_10153940282795452_55123362_o

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy