Juleferie
1083 Views

Juleferie

Desember 04, 2015
Skrevet av:

Dag Frode Trollebø

Jeg har hatt beina på norsk jord i over en uke nå. Selv om resten av studie-Norge lader opp til eksamensperioden, er Juleferien er i gang for min del. Turen har gått til Sjusjøen hvor vinteren er i full gang.

På University of Denver er skoleåret annerledes enn universiteter flest. Vi har tre semestre på 10 uker i løpet av året (ironisk nok kalt “quarter system”), ett før jul og to etter. Derfor begynner ferien min allerede i slutten av november og varer til begynnelsen av januar. Dette er meget ideelt for en skiløper, for da har vi en lang juleferie hvor vi kan legge ned en god treningsperiode før sesongen starter for alvor.

Etter en tøff eksamensperiode i Denver var jeg veldig klar for å komme til Norge og prøve meg mot norgeseliten på ski. Planen var å konkurrere på Gålå under Bul-sprinten, men helsa ville det annerledes. Dagen før avreise våknet jeg med en sår hals og Gålåturen med Heming måtte jeg stå over. Dette var utrolig kjipt, for jeg gledet meg skikkelig til å være på tur med Heming og konkurrere igjen.

Sjusjøen3 copy
Nydelige forhold på Sjusjøen

Etter en uke på sofaen med forkjølelse har jeg endelig blitt frisk. Turen har gått til Sjusjøen hvor jeg er på samling med DU (University of Denver). Laget har en tre ukers samling i Norge hvor vi får en solid bolk med ski under beina. Jeg har rukket å få noen økter på ski nå, og det er veldig deilig å være tilbake i trening igjen. Planen videre er å være på Sjusjøen med DU i to uker før jeg drar hjem til Oslo. Jeg håper å gå noen lokale renn før jeg drar tilbake til Denver, 1 januar. Frem til det koser jeg meg på vakre Sjusjøen!

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy