NCAA Championship
1371 Views

NCAA Championship

Mars 10, 2016
Skrevet av:

Dag Frode Trollebø

Denne uken går årets høydepunkt i college-skiing av stabelen. 35 universiteter er samlet for å kjempe om det 65. NCAA mesterskapet i Steamboat Springs, Colorado.

Det er University of Colorado som arrangerer årets mesterskap i Steamboat Springs, drøye 3 timers kjøretur fra Denver. Arenaen ligger på ca. 2100 moh. og består av en 5 km løype. Alpinistene konkurrerer i år på onsdag og fredag, mens langrennsløperne torsdag og lørdag. Det er 5/10km skate for kvinner og menn på torsdag, og 15/20km klassisk fellestart på lørdag.

I NCAA henger individuelle plasseringer høyt, men enda viktigere er sammenlagt plasseringen for universitetet. Dette skiller college-skiing fra tradisjonell langrenn, og gir en enorm team-følelse. Både alpint og langrenn gir poeng til NCAA mesterskapet, som alpinistene startet i dag (Onsdag). De 30 beste utøverne samler poeng til sitt universitet i hver konkurranse, hvor første tar 40 poeng, andre 37, ned til 1 poeng til 30. plass. Det er University of Denver som har flest sammenlagt seiere med 22 og regjerende mester er University of Colorado. Fire skoler anses som favoritter til årets mesterskapstittel: University of Colorado, University of Utah, University of Vermont, og University of Denver.

Det er live TV-streaming fra mesterskapet her: http://www.cubuffs.com/ViewArticle.dbml?DB_OEM_ID=600&ATCLID=210781667
Torsdag er starter jentene kl 17.00 og gutta kl. 18.30 norsk tid. Lørdag er gutta kl. 17.00 og jentene kl. 19.00. Linken har også live timing.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy