SKIGO-test og sjokolademelk
1391 Views

SKIGO-test og sjokolademelk

November 13, 2015
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Jeg trener med Gålå i tankene og forsøker etter beste evne å holde ”trøkket” oppe med mengde på treningen for å nå om ikke mange dagene begynne å slippe opp litt for å få mer overskudd og om ikke en kjempeform utløsning (den kommer over jul) så hvertfall økt form. Da var jeg ikke sen om å takke ja da ski-venninne Linda ba meg med på testløp! Jeg mistenker at Linda skulle bruke meg litt som hare eller en som kunne puste henne i nakken mot en eventuell pers og jeg stiller meg gjerne til disp på sånt. Man gjør hverandre bedre og en hard distanseøkt er ikke å forakte i disse dager.

Testen går under navnet SKIGO-testløpet, men også ”Korken-testen”, nettopp fordi den går fra bautaen nedenfor Midtstuen, opp Korketrekker’n, forbi Frognerseteren og opp til Tryvannstårnet. Team SKIGO er et underteam av langløpslaget United Bakeries og et treningsfellesskap bestående av supre supermosjonister som er langt over snittet opptatt av utholdenhetstrening og ski.

Det er faktisk litt skammelig at jeg som er Oslo-jente ALDRI har verken akt eller trent i Korketrekker’n. Jeg hadde ikke peiling på hvordan bakkene var, men tenkte at det var en del svinger på grunn av navnet. Bakkekneikene va brattere enn jeg trodde og jeg fikk vel litt for mye respekt for dem bare ved synet. Dermed ble første halvdel av løpet gjennomført litt på defensiven og litt feigt. Jeg slapp Linda gradvis, men følte hele tiden at jeg hadde kontroll nok på avstanden til å kunne løpe det inn ved et magadrag om det måtte til. Konkurransehodet må med andre ord skrus skikkelig på. Det er jo skirenn snart, for søren. De siste kilometrene tok jeg meg sammen og løp jobbet meg nærmere og nærmere Linda, og skjønte at jeg kom til å rekke det akkurat før mål…eller akkurat ikke. Det ble det siste og jeg kom vel inn en 3 sekunder bak. Klønet litt med pulsklokken som ikke er min egen, men er rimelig sikker på at tiden ble 23:11.

Usikker på om jeg kunne løpt fortere akkurat i dag, men nå har jeg hverfall et grunnlag for å bli med Team SKIGO på denne økten i fremtiden. Både Linda og Barbro perset solid! Selv var jeg fornøyd og fikk den økten jeg skulle ha. Så gjelder det å tørre å ha det litt vondere ved neste korsvei. Vondt og digg.   I LYN har vi egentlig ganske mange tester både staketest, skøytetester, styrketester, Frognersetertesten og test-renn på ski og rulleski på ulike samlinger, så det begynner å holde med tester.

For at de skal ha en test-funksjon må de gjentas på samme tid på året hvert år, ca samme tid på dagen og værforhold må noteres, så jeg kommer til å fortsette å holde meg tid disse. Uansett er det gøy å trene med flere og ta seg ut på hardøkt, men for å finne det riktige giret i hodet mener jeg det er viktig å ikke teste hele tiden for da blir det like mye vane som en intervall og det kan bli vanskelig å finne rett spenning og få den passelige nervøsiteten i kroppen. Jeg vet ikke med dere, men jeg trenger denne spenningen for å ta ut alt og kjempe hele veien. Ekstra deilig var det å få den beste sjokolademelken da vi avsluttet økten. Sjokolademelk er favoritten når det gjelder restitusjonsernæring, med den god sammensetning av raske karbohydrater og proteiner. Det smaker jo så godt at det ikke er noe problem å helle den rett ned.

NÅ er det endelig sesongstart på NRK og da er det offisielt vinter. Oh happy day! Lykke til alle sammen!

skigotest

Melina

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy