Største Morgendagens skileder-samling
1530 Views

Største Morgendagens skileder-samling

I midten av september ble den største Equinor Morgendagens Skileder-samling med 75 deltakere fra 21 nasjoner arrangert i Holmenkollen i samarbeid med Norges Skiforbund. En rekke profilerte foredragsholdere var med på samlingen.

Desember 03, 2019
Stor gjeng: 75 deltakere fra 21 nasjoner var på plass i Holmenkollen.
Skrevet av:

administrator

Morgendagens Skiledere er en del av en større innsats for å forbedre kjønnsbalansen i norsk skisport. Som en stor skinasjon ønsker vi å bidra i det internasjonale fellesskapet. Ting kan forbedres gjennom åpenhet og utveksling av erfaringer. Og det er målet for denne helga, sier skipresident Erik Røste.
 

HØYDEPUNKTER

Marit Bjørgen, Sarah Lewis, Erik Røste, Kristin Kloster Aasen, Alexander Stöckl, Marius Arnesen og Else Marthe Sørlie Lybeck var blant foredragsholderne i Holmenkollen i helga. Et av flere høydepunkt under seminaret var tidligere alpinsjef, Marius Arnesen, og Marit Bjørgens innlegg om lagbygging. Arnesen delte sine erfaringer i forhold til «VI-kulturen », på alpinlandslaget, mens Marit Bjørgen delte sine erfaringer fra hennes karriere i forhold til viktigheten av laget. Både Marius og Marit hadde også en felles dialog hvor også deltakerne fikk stille spørsmål.

På scenen: Marit Bjørgen (t.v), Marius Arnesen og Gro Eide.
På scenen: Marit Bjørgen (t.v), Marius Arnesen og Gro Eide.

– En god leder er tydelig, skaper glede og ser alle i gruppa, sa tidligere langrennsløper Marit Bjørgen.
– Som en god leder er du i stand til å lytte mer enn du snakker, fordi ideer for utvikling kommer fra alle personene rundt deg, sa landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl.
– Vi er veldig takknemlige for at Equinor har bestemt seg for å dele sin kunnskap og sitt lederprogram med oss. Dette gir oss god mulighet til å utvikle nye leder- og trenertalenter, forteller generalsekretær i Norges Skiforbund, Ingvild Bretten Berg.
 

DELER KOMPETANSE

Skiforbundets målsetting er å dele sin kompetanse. Denne internasjonale konferansen er den fjerde Norges Skiforbund arrangerer i Norge på bare fem uker. Den internasjonale juniorsamlinga, Equinor Morgendagens Helter, ble arrangert på Sjusjøen i august, mens en ny internasjonal hoppsamling med fokus på skadeforebyggende arbeid, ble arrangeres denne uka i Lillehammer. Siste helgen i august ble det også arrangert internasjonalt trenerseminar i langrenn i Trondheim, hvor blant annet skiidrettens antidopingarbeid stod på programmet.

President: Skipresident Erik Røste var tilstede.
President: Skipresident Erik Røste var tilstede.

– Equinor har samarbeidet med Norges Skiforbund om talentutvikling i mange år, og vi tror at for å kunne rekruttere og utvikle unge talenter trenger vi også gode rollemodeller. Vi trenger ledere. Både kvinner og menn. At Equinor kan dele sin kunnskap om ledelse og delta i programmet med mentorer, er også veldig bra, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef i Equinor.
 

Fakta Equinor Morgendagens Skiledere

Prosjektet Morgensdagens Skiledere er et treårig mentorprogram for 25 ledere og trenere i Norge, 20 fra norsk skisport og 5 fra andre særforbund. Morgendagens Skiledere ble lansert av Norges Skiforbund i november 2017 i samarbeid med Equinor. I første fase skal prosjektet bidra til flere kvinnelige ledere og trenere på nasjonalt og internasjonalt nivå innen skiidretten. Alle deltagerne har sin personlige mentor med solid erfaring, kunnskap og kompetanse fra idrett- og/eller næringsliv. Sammen jobber deltageren tett med sin mentor med fokus på mål og retning for en leder- og/eller trenerkarriere. I tillegg samles deltagerne gjennom året for å dele kunnskap og få nytt påfyll gjennom ulike tema og innledere. Etter to år ser Norges Skiforbund gode resultater hvor mange av deltakerne har oppnådd sine mål, og hvor programmet forhåpentligvis har vært medvirkende til det. Det blir nytt opptak rundt juletider, og da vil både mannlige og kvinnelige trenere og ledere få anledning til å søke om opptak til programmet.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy