Adrian Sejersted om fokuset fremover
2656 Views

Adrian Sejersted om fokuset fremover

Mai 21, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Alpinist Adrian Sejersted er fornøyd med vinterens sesong, men hadde mål om en pallplass. Det klarte han ikke.

–Kort oppsummert er jeg fornøyd med sesongen. Jeg var ranket 35 i utfor og 22 i super-g, nå er jeg 20 i utfor og 11 i super-g. Men jeg hadde mål om en pallplass, det klarte jeg ikke. Ellers er det stas stas å fullføre sesongen uten nevneverdige skader, forteller 24 åringen som representerer Stabæk IF.

Adrian gikk likevel ikke helt glipp av pallplasser da han senest i mars vant NM gull i utfor og sølv i super-g i Hemsedal. Nå er han i gang med grunntreningen foran kommende sesong.

– Vi startet med fysiske tester, og gjennomgang av treningsprogrammer forrige uke(13-15.mai), og nå har vi begynt for fullt med felles barmarksperiode som går fra 20.mai til 28.juni. I juli har vi egentrening, og så starter vi opp fra august med en barmarksuke, og mest sannsynlig går turen videre til Folgefonna.

 (Photo/Gabriele Facciotti)

Sejersted sin første prioritet for å forbedre seg, er maks og submaksimal styrke på ben. Andre og tredje prioritet er utholdenhet og mobilitet.

Om målet for kommende vinter, sier han.

–Mål for neste år blir først og fremst å ta steget opp på pallen. Så håper jeg å fortsette klatringen på ranking. Å være blant verdens 10 beste i utfor når neste sesong er ferdig, hadde vært fabelaktig. Jeg har alltid hatt utfor som «pri 1», den disiplinen jeg har aller mest lyst til å lykkes i, avslutter den målbevisste alpinisten.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy