Alpin-VM utsettes trolig til 2022
3373 Views

Alpin-VM utsettes trolig til 2022

Mai 25, 2020
Bronse: Kaja Norbye kjørte inn til bronse i junior-VM. Foto: Jan-Arne Pettersen/Narvik 2020.
Skrevet av:

Kristin Roset

VM i alpint i italilenske Cortina d’Ampezzo i februar neste år, vil mest sannsynlig bli utsatt til 2022 på grunn av koronavirusutbruddet.

Det er president Giovanni Malago i den italienske olympiske komité (Coni) som opplyser at den krevende situasjonen rundt koronaviruset vil føre til utsettelse av det planlagte mesterskapet.Coni er i praksis landets idrettsforbund

– I morgen vil presidenten i Det italienske skiforbundet, Flavio Roda, legge fram sitt ønske overfor Det internasjonale skiforbundet (FIS) om å utsette VM fra februar 2021 til mars 2022, uttalte Malago på den italienske tv-kanalen Rai 2.

Dermed kan det gå mot en travel vinter for Henrik Kristoffersen og de andre alpinistene i OL-sesongen. Beslutningen innebærer at VM først vil finne sted etter vinter-OL i Beijing. Malago sa at Italias sportsminister Vincenzo Spadafora var informert om Rodas ønske og at han selv støttet det fullt ut.

– Det er en smertefull, men fornuftig beslutning. Hvis vi har problemer i oktober eller november, vil vi ikke være i stand til å arrangere VM i 2021, la Malago til og viste til koronasituasjonen.

Italia er blant landene som er hardest rammet av koronautbruddet, spesielt nord i landet hvor vintersporten holdes. I alt 229.858 personer er registrert smittet og 32.785 personer er døde som følge av koronaviruset.

Sammen med Milano skal Cortina d’Ampezzo også være vertskap for vinter-OL i 2026.

(©NTB)

 

Hopplandslaget må kutte sju millioner kroner som følge av pandemien

Koronapandemien gjør at hopplandslaget pålegges å kutte sju millioner kroner. Utøvernes premiepenger skjermes.

Styret i Norges Skiforbund har besluttet av hoppbudsjettet må reduseres fra 31 til i underkant av 24 millioner kroner.

Sportssjef Clas Brede Bråthen bekrefter kuttet overfor VG og opplyser at budsjettkuttet får konsekvenser «over hele fjøla». Onsdag skrev Dagbladet at budsjettet måtte kuttes til mellom 22 og 24 millioner kroner.

Likevel er det bestemt at premiepengene til utøverne skjermes. Ifølge avisen er hoppernes lønn basert på premiepenger, bonuser fra utstyrsprodusenter og private sponsorer.

– Premiepengene har vært diskutert under møter i FIS (Det internasjonale skiforbundet). Og det er det siste vi vil kutte i. Det er utøverne som er vår verdi, og da kan vi ikke ta fra dem levebrødet. Det blir som den klassiske øvelsen å sitte med motorsag og skjære på den grenen du sitter på, sier Bråthen til VG.

Hoppgrenen i skiforbundet hadde 6,2 millioner kroner i underskudd i 2019. En sentral årsak var at samarbeidet med Kina ble avsluttet.

Forrige sesongs verdenscup ble avsluttet fire renn før slutt som følge av pandemien. I tillegg er skiflygings-VM i slovenske Planica utsatt fra mars til desember.

Hopplandslagene for kommende sesong presenteres i begynnelsen av juni. Verdenscupen skal etter planen starte 21. november for herrene og 5. desember for kvinnene.

(©NTB)

 
 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy