Jansrud etter bråket: – Målet er at vi skal bli enda sterkere
1714 Views

Jansrud etter bråket: – Målet er at vi skal bli enda sterkere

Mai 15, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Kjetil Jansrud (33) sier at hensynet til laget alltid kommer i første rekke. Han frykter ikke konsekvensene av alt bråket i alpinleiren i de siste månedene.

Det har ikke bare vært enkelt for Jansrud og resten av de norske alpintoppene etter at Jansrud og Aksel Lund Svindal endte opp med dobbeltseier i utfor i VM i Åre i februar.

At Svindal har gitt seg er bare én ting som er skjedd. Det kom varsel mot landslagssjef Christian Mitter fra helsepersonell, og Mitter er siden forsvunnet til trenerjobb i Østerrike.

En hel rekke i støtteapparatet til herreløperne har gitt seg. Landslaget er kuttet fra 36 til 30 løpere.

– Regnestykket tilsier at fartslaget må kutte løpere, og teknikklaget må kutte noe. Ikke så mye, men det er en omveltning i hele forbundet med trenersituasjon, frafall i støtteapparat og konflikten med Henrik (Kristoffersen). Det er veldig mye som skjer på kort tid, og det er ikke alltid like enkelt å håndtere. Målet må hele tiden være at vi skal komme sterkere ut av det du forlot. Det må være inngangsbilletten denne gangen også. Nå er det av ulike årsaker mange som ønsker å gi seg, og da må vi sørge for at det vi bygger er sterkere enn det vi hadde, sier Jansrud til NTB.

Rutine

Fartslaget på herresiden blir neste sesong bestående av Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted.

– Hva betyr det at laget ditt blir såpass desimert?

– Utøvermessig er det en utfordring. Det har vært mye fokus på pengebruken i alpint i de siste månedene. Alpint har gått i minus, og det er synd at de har nådd et mål der de må justere opp i det. Da er tiden kommet til at teamet må reduseres, og det går litt ut over dem som akkurat ikke er gode nok. Det er kjipt for laget. Skal du bygge kultur er du nødt til å få med de unge, for det er noen som skal ta over denne kulturen i framtida, og jeg mener at det er mye enklere å gjøre det i et sterkt lag.

Sterkere

Jansrud har vært med en stund og lar seg ikke vippe av pinnen av det nødvendigvis må komme forandringer som følge av at folk forsvinner.

– Det er påfallende mange som gir seg, men for meg er det kun ett svar på dette. Det er at kulturen som er i utøvergruppen og som bor i laget, den er mye større og viktigere enn de personene som gir seg. Slik vil det alltid være. Jeg er spent, men tror nok at vi skal være gode nok til å vinne renn med det nye oppsettet også, sier Jansrud.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy