Svindal frykter ikke for framtiden til norsk alpinsport
1651 Views

Svindal frykter ikke for framtiden til norsk alpinsport

Under VM i Åre kjørte Aksel Lund Svindal sitt siste renn, og det norske laget mistet sin største stjerne. Men han er ikke bekymret for framtiden til norsk alpinsport.

Mai 08, 2019
Foto: Pontus Lundahl / TT / NTB scanpix
Skrevet av:

administrator

Etter å ha vist vei for det norske alpinlandslaget i årevis, har Svindal tatt farvel med toppidrettslivet.

 

NÅ MÅ NOEN ANDRE OVERTA

– Disse gutta her … sa Svindal på en pressekonferanse før VM startet, og pekte på Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted.

Han har stor tro på at trioen er i stand til å ta over tronen. Han fortelle kort om kvalitetene til to av dem, Kilde og Sejersted. For han mener det ikke er nødvendig å si så mye om Jansrud. Og det har han selvfølgelig helt rett i, 33-åringens merittliste taler for seg.

Det var jo også Jansrud som vant VM-utforen, foran alpinpensjonisten Svindal. Lista til Jansrud inneholder blant annet OL- og VM-medaljer av edleste metall, seiere i verdenscupen og mer til. Det er utvilsomt han som er nærmest tronen nå.

 

EN TRYGGHET

– Det blir spennende å se hvordan det blir (uten Svindal), men fordelen er at dersom både Aksel og jeg ble borte fra dette laget i dag, så kunne Kilde båret laget alene. Og det er en trygghet både for Aksel og for meg. Hans tomrom blir nok aldri fylt, men det blir kompensert for.

Og nettopp Kilde, nummer to i arverekken, beskriver Svindal som en kompromissløs skiløper.

– Akkurat som han er fysisk, han er den best trente av oss. Han er kanskje den av oss som har best evne til å gi skikkelig gass når det trengs. Vi er gode på det vi andre også, men han er kanskje den mest kompromissløse på det.

– Og som lagkompis er han 100 prosent ærlig, det er en ganske rå egenskap, uansett situasjon. Som lagkamerat er han helt uvurderlig.

 

PRØVE Å TA PLASSEN

For Kilde er det vanskelig å nevne alt han vil savne med Svindal, men trekker han fram person med mye erfaring.

– Jeg kan nevne så ekstremt mye, men det er nok med han som person, og hvordan han alltid er der med et smil. Og det at han alltid vil gi noe til laget.

Kilde har allerede kjent litt på livet uten Svindal, blant annet når sistnevnte har vært ute med skader.

– Jansrud har levert varene i mange år, så jeg kan fortsatt lene meg litt på han. Men jeg fikk jo kjenne litt på det i Kitzbühel når begge to var skadd. Da følte jeg litt på at jeg var den med mest erfaring og eldst i gruppa. Og når vi kom til Garmisch-Partenkirchen var det jo bare meg og unggutta. Så da ble det å prøve å ta den plassen.

 

FØLER IKKE PRESSET

Sistemann i trioen, Adrian Smiseth Sejersted, blir av Aksel beskrevet som «fantastisk snill og tillitsfull».

– Det er veldig god stemning rundt han. Og han mener har evnen til å yte maks i situasjoner han ikke er komfortabel i, spesielt i utforløypa. Men Sejersted føler ikke på presset om å prestere bedre når Svindal nå forsvinner ut av laget.

– Nei, ikke foreløpig. Vi har Jansrud og Kilde som driver og tar pallplasser, og det tar bort litt av det stresset for meg. Jeg har vært veldig heldig som har kunnet få utvikle meg i ro og fred, sier Sejersted.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy