VM alpint: Det luktet gull- og det ble GULL
3237 Views

VM alpint: Det luktet gull- og det ble GULL

Februar 17, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Det ble et fantastisk norsk gull i lag konkurransen i dag. Fabian Wilkens Solheim kjørte kanon bra som sistemann i finalen etter mye dramatikk like før.
På laget kjørte Sebastian Foss Solevåg, Thea Louise Stjernesund, Fabian Wilkens Solheim, Kristine Riise -Johannessen.


Dramatikk

Stjernesund tok første stikk i duell med Estelle Alphand.
I andre par var Foss Solevåg usikker på om parkamerat Kristoffer Jakobsen hadde kjørt ut eller ikke, gjorde en manøver for å komme seg unna – og bommet på porten. Dermed kjørte han ut, svenskene utlignet på underfundig vis.
Så ble Jakobsen og Foss Solevåg beordret til å kjøre på nytt.
– Det er helt feil at de skal kjøre om igjen. Om Jakobsen har forstyrret «Sebbe», skal jo Sebbe vinne. Enten må de la resultatet stå, eller diske svensken. Dette gjør at svenskene mest sannsynlig kommer til å vinne gullet på vår bekostning, sier tidligere alpinist Kjetil André Aamodt hos NRK.
Riis-Johannessen tapte sin duell mot Sara Hector med hele syv tideler, før Jakobsen og Foss Solevåg kjørte ned igjen. Foss Solevåg klarte på utrolig vis å holde svensken bak seg med fem hundredeler, Norge ledet 2–1 med ett par igjen.
Mattias Rönngren mot Fabian Wilkens Solheim, nordmannen i den antatt raskere røde løypa. Solheim var aldri truet, Norge vant 3–1 og tok sin første medalje i VM – og atpåtil gull!
Første hinder var Japan og det var aldri noe spørsmål om hvem som skulle til kvartfinale. Alle fire nordmenn vant sitt heat og var til sammen 2 sekunder og 36 hundredeler foran sine japanske rivaler.

Høy fart

Farten vitnet også om at det norske laget kom til å bli vanskelig å slå i den nysaltede løypa i Cortina, badet i solskinn og som en hvilken som helst senvinterdag på Folgefonna. Etter åtte øvelser var Norge uten medaljer, USA var motstanderen i andre heat av kvartfinalen.
Norge ledet 2–1 da Foss Solevåg og River Radamus kjørte ut i den siste duellen, fire porter før slutt falt nordmannen, men amerikanerenes sammenlagt tid var ikke god nok og Norge kom seg videre til semifinalen – og medaljekampen.
Favoritten Sveits ventet i semifinalen.
Wendy Holdener slo Riis-Johannessen i første heat, men Fabian Wilkens Solheim utlignet i paret etter. Stjernesund var overlegen i sin duell med Camille Rast og denne gangen holdt Foss Solevaag seg på beina.
Med to fattige hundredeler slo de Sveits på tid, sikret Norges første medalje i VM og duell om gullet – med vår gode nabo Sverige. Svenskene hadde vært hakket raskere i semifinalen, men differansen var på bare syv hundredeler.
Tyskland tok bronsen.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy