Alt sitter i hodet
2389 Views

Alt sitter i hodet

Februar 04, 2016
Skrevet av:

Eirik Lund Røer

Årets første utgave av SKIsport er her. Vi gir deg et innblikk i mental trening, og har satt fokus på spiseforstyrrelser. I tillegg blir du bedre kjent med Birgit Skarstein, Stian Hoelgaard og Juni Arnekleiv.Vil du abonnere på SKIsport? Klikk her for å bestille!

Denne uken kommer årets første SKIsport-utgave til abonnentene, og fra neste uke er den til salgs i utvalgte Narvesen- og Mix-butikker.

Selv om det som regel er de fysiske forberedelsene det snakkes om i idrett, har vi denne gangen satt fokus på mental trening. Faktum er at den mentale treningen kan være vel så viktig for sluttresultatet. I toppidretten er det helt avgjørende, men også andre kan med enkle grep få vel så stor fremgang ved å trene hodet som å ta en ekstra skiøkt. Vi gir deg en innføring i mental trening, presenterer fire basisteknikker og forklarer hvorfor fokus er viktig.

Du blir også bedre kjent med solstrålen Birgit Skarstein. Hun ble først kjent gjennom TV-programmet «Ingen grenser», men har senere gjort seg fortjent til ytterligere oppmerksomhet med sterke prestasjoner både som roer og langrennspigger.

Vi har også møtt skiskyttertalentet Juni Arnekleiv, som nylig mottok pris på Idrettsgallaen, samt langløperen Stian Hoelgaard, som forrige helg gikk inn til sin første pallplass i Ski Classics med en 3. plass i Marcialonga.

I tillegg retter vi et alvorlig blikk mot spiseforstyrrelser-problematikken i skiidretten. Vi leverer en sterk fortelling av en anorektiker, mens unge langrennsjenter peker på feil fokus i miljøet. To vanskelig, men kjente, problemer som fortjener mer oppmerksomhet.

Les også vår test av langrennsstaver og Suunto Ambit 3 Sport i årets første utgave av SKIsport.

Vil du abonnere på SKIsport? Klikk her for å bestille!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy