Arctic Alta - Langrenn og fatbike i skjønn forening
2145 Views

Arctic Alta – Langrenn og fatbike i skjønn forening

Februar 19, 2023
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Har du et par ski liggende eller en fatbike i boden? Vel, da er du kvalifisert til Arctic Alta, sier rennleder Petter Eliassen… 


Kan du fortelle kort om arrangementet?

-Arctic Alta arrangeres i år for tredje gang. Målgruppen er så vel mosjonister som eliten. Når det er sagt, håper vi på en høy andel barn, unge og jenter/kvinner. 42km er en del av Ski Classics Challenger. 

Det skal konkurreres i fristil 42km/20km/12km eller 42km fordelt på fire etapper – 10-12-10-10. Fatbike går påfølgende dag med 42km/20km i omtrent samme løype som skirennet. 

Rennet har både start og målgang i nærheten av sentrum. Løpet byr på en rundtur gjennom Alta. Vi snakker om en lett kupert løype, foruten en lang stigning på 250 høydemeter opp til 20km. Sistnevnte starter høyere enn den avslutter. Alle distansene har målgang på Kaiskuru Skistadion, hvor det i tillegg arrangeres JrNM og NM i Skiskyting. 

Alle kan delta så lenge de har et par ski eller en fatbike. 

Hvem står bak rennet?

-Det er Tverrelvdalen IL som står bak Arctic Alta. Hovedsponsor er reiselivsbedriften Æventyr. TD er ikke bekreftet, mens rennleder er undertegnede, Petter Eliassen. 

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?

-Vi har en målsetning om 100 deltagere på hver av dagene. Hittil har vi om lag 130 påmeldte til skirennet, mens 90 til fatbike. 

Øvrig informasjon

-Deltageravgiften varierer avhengig av om man deltar i konkurranse eller trimklasse. 100kr for den korteste distansen (200kr for familie), 150/300kr for 20km og 450kr for 42km. Påmelding til stafetten koster 1200kr pr lag. Vi publiserer all informasjon på hjemmesidene våre www.arcticalta.no og Facebook – “Arctic Alta”. Resultatene publiseres på EQ-timing under arrangementet Artctic Alta Skimaraton

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy