Sesongåpningen på Beitostølen er sikret - Skisport
1436 Views

Beitoåpningen sikret

Klokken 16:00 1.november åpnet den 5 km lange konkurranseløypa på Beitostølen, i tide før sesongåpning. Juniorverdensmester fra i vinter, Jon Rolf Skamo Hope, var førstemann ute i løypenettet.

November 04, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Det er syvende året arrangørene på Beitostølen har lagret snø over sommeren, og aldri har «snøhaugen» de startet med vært større.

Snart sesongåpning

Denne uka er totalt 30 000 kubikkmeter snø kjørt ut i løypenettet på Beitostølen. Dermed kan både eliteløpere og mosjonister boltre seg i konkurranseløypene på Beitostølen foran den tradisjonelle åpningshelga for langrenn og kombinert 16.-18. november.

– Vi har jobbet på spreng hele uka. I ettermiddag gleder vi oss over åpning av løypenettet. Vi har vært heldige med kulde og tele i bakken i uka før, og vi har gjort mye grunnarbeid i sommer slik at vi har tørre kjøreveier i alle traseer. Det er også veldig bra at vi kan benytte samme mannskap år etter år slik at effektiviteten blir optimal. Vi har nesten halvert tidsbruken ved utlegging, og det betyr mye når hver av maskinene koster oss i snitt 1000 kroner i timen, opplyser arrangementsansvarlig på Beitostølen, Erik Østli.

Det har vært fire gravemaskiner, fire lastebiler, to hjullastere, fire traktorer med henger og en tråkkemaskin i sving denne uka. Nå er en fullverdig 5 km løype med 6-9 meter bredde, stadion, standplass og strafferunde, samt oppvarmingsspor klar til bruk.

Førstemann

Terje Lund, arrangementssjef i Norges Skiforbund, er glad for at sesongåpningen er sikret.
– Vi er glad for å se at «snøprosjektet» på Beitostølen fungerer skikkelig. Dette er viktig for å «sikre» åpningsrennet, og vi slipper bruke energi på om vi får til gode forhold eller ikke. Dette er veldig behagelig for oss, sier han.

20 år gamle Jon Rolf Skamo Hope fra Hyen IL, verdensmester på 10 km klassisk og i stafett sist  sesong, var førstemann ute i løypenettet i skumringen rett etter kl. 16:00 i ettermiddag.

— Fordelen er at det er forutsigbart. Når «gutta» på Beitostølen sier at løypene er klare 1.november kl. 16.00, så er de det. Her kunne arrangørene allerede arrangert skirenn i helga, forteller han.

 

Kombinert går renn både lørdag og søndag på Beitostølen. Her fra i fjor. Foto: NTB scanpix

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy