– Blir et privilegie
6595 Views

– Blir et privilegie

Juni 01, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Stig Rune Kveen (41) blir trener for Kvinner Elite i team med nylig tilsatt hovedtrener Sjur Ole Svarstad. Kveen er bosatt i Meråker og har signert kontrakt for to år. Han starter jobben med langrennsjentene allerede på Sognefjells-samlingen neste uke.

– Å få jobbe i et utviklende team på dette nivået, med det beste støtteapparatet, blir rett og slett et privilegie, sier en glad Stig Rune Kveen.

Han tror det ligger litt latent som ambisiøs trener å ha en drøm og et mål om å få trene utøvere på landslagsnivå.

– Jeg er både ydmyk og beæret over muligheten til å være med og utvikle de norske langrennsjentene på elitenivå frem mot et VM på trøndersk jord. – Det er i tillegg berikende at det er Sjur Ole Svarstad som hovedtrener jeg skal jobbe tettest med, fortsetter Kveen. – Jeg kjenner Sjur Ole fra tiden med Petter Northug, da Svarstad hadde den rollen jeg skal inn i nå, og opplever han som en positiv, inkluderende og dyktig person med god energi. Selv om vi er «like unge», tror jeg vi som trenerteam vil utfylle hverandre med vår «komplementære kompetanse» som vi kaller det i Trøndelag.

 

– Blir et godt team

Kontrakten er i første omgang signert for to år, og landslagstrener Sjur Ole Svarstad ser frem til samarbeidet. – Jeg tror vi blir et godt team. Stig Rune er tross sin «unge alder» en voksen mann med lang erfaring, engasjement og glød. Han har et langt liv i langrennssporten. Først som aktiv, deretter som trener på både topp og bredde. Med sitt engasjerende og vinnende vesen, tror jeg vi vil utfylle hverandre godt. Stig Rune får også mulighet til å være tettere på mange av løperne som har tilhold i Trøndelag, sier Svarstad.

Tidligere langrennsløper Stig Rune Kveen er opprinnelig fra Melbu i Vesterålen, og flyttet til Meråker i 1996. Han la opp i 2008 etter gode prestasjoner i skisporet; Juniornorgesmester. Som senior en NorgesCup-seier, dobbel norgesmester i stafett med Strindheim IL og 2. plass sammenlagt i Scandinavisk Cup. Han bor fortsatt i Trøndelag og representerer nå IL Varden Meråker. Stig Rune har kone, to barn på 11 og 12 år og idrettsfaglig utdanning samt Olympiatoppens Topptrener 2. Siden 2012 har han vært ansatt som skitrener og lærer på skigymnaset i Meråker med et opphold i skisesongene 2015/2016 og 2016/2017 hvor han hadde permisjon og var fulltids trener for Petter Northug.

Langrennssjef Espen Bjervig er godt fornøyd med rekrutteringen til trener rollene for Kvinner Elite.

– Vi har stor tro på de to vi nå har tilsatt og gleder oss til de starter opp allerede på Sognefjellet, sier langrennssjefen. – I tillegg er det gledelig at så mange, kompetente og positivt engasjerte trenere har vært interessert i jobbene vi har lyst ut. Det er vi takknemlige for, og tar med oss mange, gode relasjoner videre i utviklingen av norsk langrenn.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy