– Den mest spennende jobben jeg kan tenke meg
5932 Views

– Den mest spennende jobben jeg kan tenke meg

Mai 19, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Sjur Ole Svarstad (40) blir ny landslagstrener for Kvinner Elite. Stryningen fra Markane idrettslag starter i jobben 1. juni. Da venter sesongens første samling på Sognefjellet.

– Det er spennende og ærefullt å få denne muligheten, sier Sjur Ole Svarstad, som er takknemlig for igjen å få jobbe med langrennsløpere på det aller øverste nivået. – Jeg har mange gode minner fra forrige periode jeg var trener i Skiforbundet langrenn. Det var derfor enkelt å si ja til denne utfordringen. Jeg har alltid hatt et stort engasjement for langrennssporten, både topp og bredde, og kommer selv fra et lite idrettslag på Vestlandet. De siste årene har jeg jobbet med rekrutteringsarbeid lokalt, og nå er det tilbake til toppidretten. 

At flere av verdens beste skiløpere nylig har gått ut av laget, skremmer ikke Sjur Ole. – Nå er vi i angrepsposisjon, og det liker jeg. Sammen skal vi utvikle hverandre, og gi de andre nasjonene tøff kamp, sier stryningen, som i første omgang har skrevet avtale for de to kommende skisesongene.

– Etter en omfattende rekrutteringsrunde fra en stor søkermasse, er vi svært fornøyd med å ha landet avtale med Sjur Ole Svarstad som ny landslagstrener Kvinner Elite, sier langrennssjef Espen Bjervig. – Nå fortsettes arbeidet for å finne trenerkollegaen til Sjur Ole, og han er naturlig nok med i dialogen i den ansettelsesprosessen. 

Sjur Ole Svarstad bor i Stryn og vil være tett på laget på samlinger, konkurranser og andre viktige møteplasser for utøverne. Han har solid erfaring som trener og har de siste fire årene jobbet på landslinja for skiskyting på Stryn Vidaregåande Skule. I perioden 2016-2018 var han i trenerteam med Roar Hjelmeset for Kvinner Elite, og før det hovedtrener for Skiforbundets rekruttlandslag i fem år, 2011-2016. De unge, lovende juniorene på Hovden Skigymnas trente han fra 2008 til 2011. Sjur Ole har tatt sin trenerutdanning i Skiforbunds-regi og har en mastergrad i utholdenhetstrening.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy