Ellevill interesse
3060 Views

Ellevill interesse

September 03, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

4 millioner TV-seere fulgte rulleskishowene

TV-langrenn på sommertid har blitt en kjempesuksess. Toppidrettsveka og Blinkfestivalen dro langt over 1 millioner NRK-seere hver.

Det viser tall fra TNS Gallup. Avslutningen av Toppidrettsveka søndag 24. august hadde en seerandel på hele 44,60 prosent. 317.000 TV-seere fulgte med da.

Toppidrettsveka dro til sammen 1.426.000 seere på seks sendinger mot Blinkfestivalens 1.245.000 på sju.

– At vi nå kan kvittere ut 2019 som «sommerski-vinner» på TV, er en skikkelig fjær i hatten og en stor vitamininnsprøytning for alle oss som er involvert, sier Harald Fladseth i Toppidrettsveka til NTB.

– Neste år åpner Torvet i Trondheim. Det blir ikke dårligere TV av det akkurat.

Topp

Oslo Skishow (én sending på NRK) og Kanalrennet (to sendinger TV 2) fikk henholdsvis 330.000 og 242.000 seere.

Legger man til Kirkebakken Grand Prix, Sprinten i Bø og Kristiansand Skifestival er seertallet sannsynligvis oppe i 4 millioner.

Fellesstarten mellom Aure-Brekka i Toppidrettsveka dro hele 350.000 seere. Det er den enkeltstående rulleskikonkurransen som kapret flest TV-tittere denne sommeren.

– Det er mange flotte rulleskiarrangementer i Norge på sommertid, og mange er heldig og får TV-dekning, sier Fladseth.

Med norske stjerner som Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo til start i flere av rulleskirennene, får TV-kanalene solid drahjelp.

(©NTB)

 

 

Aure 20190823.
Toppidrettsveka Aure 2019. Sprint rulleski damer. Dagens beste, Ane Appelkvist Stenseth først over målstreken foran Tiril Udnes Weng(sølv,tv) og Lotte Udnes Weng(brons,th)
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

 

Flere nyheter fra SKI-Norge

Johaug stiller i NM i terrengløp, håper på duell med Grøvdal

Therese Johaug (31) stiller under NM i terrengløp lang løype i Oslo 13. oktober.

– Jeg fikk høre at det var NM i Frognerparken, og da er det ganske kort vei fra der jeg bor. Jeg skal uansett ha en hardøkt. Da er det ideelt med en løpekonkurranse for min del, sier Johaug til NRK.

Johaug stiller opp for å vinne, og hun håper at hun kan få en duell mot Norges beste kvinnelige friidrettsutøver, Karoline Bjerkeli Grøvdal.

– Det hadde vært kjempeartig om hun hadde gjort det. Hvis hun stiller opp så har jeg ikke en sjanse. Det sier seg selv. Men det hadde jo vært moro å ha fått prøve seg mot de beste i Norge.

Therese Johaug tok gull på 10.000 meter under NM på Hamar i august.

 

 

 

Klæbo slapp med skrekken og vond tå etter fall

Langrennsesset Johannes Høsflot Klæbo falt på løpetur i Frankrike og skadet stotåa. Landslagslege Øystein Andersen avdramatiserer skaden overfor NTB.

– Det er ingen dramatikk i Johannes Høsflot Klæbos sin skade. Stortåen er tapet og han trener alternativt. Det gjøres fortløpende vurderinger om behovet for ytterligere tlltak, sier medisinsk ansvarlig for langrenn, Øystein Andersen, til NTB.

Klæbo la ut en video på sin YouTube-kanal om uhellet som skjedde under en løpetur under langrennslandslagets treningsleir i Frankrike søndag. Nå må 22-åringen trene alternativt.

– Som dere ser nå, er jeg på sykkel mens resten av laget er ute og løper. Grunnen til at jeg ikke løper er rett og slett fordi jeg ramlet på løpetur i går, og stuket tåa mi, sier Klæbo samtidig som han filmer seg selv ute på sykkeltur.

– Den er «jækla» vond, så jeg er nødt til å ta det med ro og sykle. Det er litt kjipt, men sånn er det.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy