EM-gull til Erdal og Strømsheim
1572 Views

EM-gull til Erdal og Strømsheim

Februar 27, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Karoline Erdal og Endre Strømsheim vant torsdag parstafetten under skiskytter-EM i hviterussiske Raubitsji.

Den norske duoen trengte 12 ekstraskudd på å få ned blinkene underveis, men var likevel ikke truet i gullkampen.

Langt tøffere kamp ble det om sølvet. Det tok Tyskland i en tett spurt med Ukraina. Til slutt skilte det tre tideler dem imellom. Avstanden opp til de norske europamesterne var på 11 sekunder.

Tyskland og Ukraina klarte seg også uten strafferunde, og nøyde seg med henholdsvis fem og sju ekstraskudd.

I blandet stafett for firemannslag sikret Aleksander Fjeld Andersen bronse etter kamp med Russland og Hviterussland om sølvet på sisterunden. Ukraina vant stafetten, mens russerne sikret sølvet.

Sammen med Andersen gikk Åsne Skrede, Ida Lien og Sivert Bakken.

(©NTB)

Koronafrykt fører til avlysning av alpenes største skirenn

Engadin Skimarathon er avlyst etter at lokale sveitsiske styresmakter forbyr store arrangement etter at koronaviruset er påvist.

Det opplyser arrangøren på sine hjemmesider.

Avlysningen inkluderer fem ulike skirenn fra 29. februar til 8. mars. Ifølge arrangøren skulle til sammen 17.000 skiløpere deltatt.

Arrangøren skriver selv at Engadin Skimarathon er verdens nest største skirenn. Det er blitt arrangert siden 1969.

Sveitsernes yndling Dario Cologna vant i fjor rennet for fjerde gang. Tor Arne Hetland, Anders Gløersen, Mari Eide, Ingrid Hadler og Anita Moen står for Norges seks seirer i rennet. Petter Northug ble nummer ni i 2018.

(©NTB)

Avlyste renn for Haver-Løseth og rivalene

Nina Haver-Løseth og resten av den kvinnelige verdenseliten i alpint må se langt etter å kjempe om verdenscuppoeng i tyske Ofterschwang i neste uke.

Den planlagte rennene i det tyske skistedet er avlyst som følge av snømangel. Værvarslene for uken som kommer inneholder i tillegg mye regn.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser at det jobbes med å flytte rennene.

De fire ukene som gjenstår av verdenscupsesongen trues også at det verdensomspennende virusutbruddet. Områder i den nordlige delen av Italia er blant annet rammet.

Det er besluttet å begrense antall tilskuere under kommende helgs verdenscuprenn i italienske La Thuile, og det kan også bli tatt grep rundt verdenscupfinalen i Cortina d’Ampezzo.

(©NTB)

Brennhet Riiber skal bidra til rekordjakt i Finland

Norges kombinertherrer er på stø kurs mot poengrekord i nasjonscupen dersom suksessen fortsetter i kommende helgs verdenscuprenn i Lahti.

Sist helg sørget Jarl Magnus Riiber for å bli historisk da han tok sesongens 13. seier og vant verdenscupen sammenlagt, fire renn før sesongslutt. Aldri tidligere har en kombinertløper vunnet så mange enkeltrenn i én og samme sesong.

Med verdenscupen sammenlagt i boks setter Riiber og lagkameratene seg nå nye mål. Foran rennene i Lahti kommende helg rettes fokus mot en annen rekord.

Tyskland har i øyeblikket poengrekorden i nasjonscupen i kombinert. Den kan stå for fall.

– På bare 17 konkurranser til nå har vi 5009 poeng, som tilsvarer 295 poeng per konkurranse. Rekorden i antall poeng har Tyskland på 6688 poeng fra 2016/2017-sesongen, hvor de vant 22 av 24 konkurranser, sier sportssjef for kombinert Ivar Stuan.

– Fortsetter vi i samme sporet fremover som i Trondheim, kan det bli ny rekord, tilføyer han.

Lørdag står lagsprint på programmet i Finland, mens det er individuelt renn søndag.

Norge stiller med følgende utøvere i Lahti:

Jarl Magnus Riiber, Jørgen Graabak, Jens Lurås Oftebro, Espen Bjørnstad, Espen Andersen, Lars Ivar Skaarset og Simen Tiller.

Landslagsløper Magnis Krog viste solid form i Trondheim sist helg, men falt i langrennet søndag og pådro seg brudd i håndleddet. Dermed er sesongen over for veteranen fra Høydalsmo.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy