Emilie Johanne Hagen blir paratrener-/utvikler i langrenn
2019 Views

Emilie Johanne Hagen blir paratrener-/utvikler i langrenn

Juni 09, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Emilie Johanne Hagen (24) fra Gjerdrum er ansatt som trener og utvikler i Skiforbundet langrenns parasatsing. Emilie skal jobbe femti prosent i trenerteam med hovedtrener Magnus Evenby, og samtidig bruke sin fysioterapeutkompetanse inn i laget i forbindelse med samlinger og konkurranser. I den andre halvdelen av jobben skal hun jobbe med utvikling av paraidretten med fokus på rekruttering og inkludering i samarbeid med rådgiver para Anne Ragnhild Kroken. Emilie starter i jobben 1. august 2022.

– Kombinasjonen av rekrutteringsarbeid og trenerrollen ser jeg på som en stor læringsmulighet i forhold til å knytte bredde og topp tettere sammen for å øke rekrutteringen til paraidretten, sier Emilie Johanne Hagen. – Jeg brenner for like muligheter for alle til å delta i idrettsaktivitet og ser frem til å samarbeide med erfarne Magnus og Anne Ragnhild for å høste kunnskap. 

Emilie, som nå bor i Oslo, konkurrerte aktivt i langrenn ut junioralder før hun måtte gi seg grunnet skade- og sykdomsproblemer. Langrennssporten har alltid vært hennes lidenskap, og hun har gjennom flere år vært aktiv i miljøet som ungdomsrepresentant i langrennskomiteen i Akershus skikrets og holdt trenerkurs ute i klubber. Hun har bachelorgrad i fysioterapi fra OsloMet i tillegg til Skiforbundet langrenns trener 1 og 2. Hun er trenerutvikler og har også utdanning som medisinsk klassifisør for paralangrenn gjennom World Para Snow Sports.

– Siden jeg begynte å studere har jeg hatt interesse for fagfeltet idrettsfysioterapi og et ønske om å jobbe inn mot paraidretten, sier Emile. – Gjennom trenerutdanning, rollen som trenerutvikler og bakgrunn som aktiv utøver, har jeg sett viktigheten av gode trenere og godt trenerarbeid. Dette i kombinasjon med erfaringen rundt rekrutteringsarbeid fra rollen i LK i Akershus skikrets gjør at jeg skal kunne bidra godt inn i denne spennende rollen, noe jeg gleder meg til.

– Gjennom deltagelse på paras breddesamlinger kjenner vi Emilie som en uredd, modig og løsningsorientert jente som tar initiativ. Jeg ser virkelig fram til å få med en kapasitet som henne på laget for å utvikle paralangrenn videre, sier rådgiver para Anne Ragnhild Kroken i Skiforbundet langrenn. – Gjennom sitt engasjement i skikretsen, som ungdomsrepresentant og trenerutvikler har Emilie god kjennskap til Skiforbundet. I tillegg er hun deltager i Skiforbundets mentorprogram «Morgendagens Skiledere», sier Kroken. – Hun er ung, men hennes erfaring, i kombinasjon med å være fysioterapeut, og dermed kunnskap og kjennskap til helsevesenet, mener jeg er verdifull i det krevende  rekrutteringsarbeidet. Vi har stor tro på at unge ressurser kan bidra med ny og viktig input, sier Anne Ragnhild Kroken som er svært fornøyd med å få Emilie på laget.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy