Fortell om dugnaden din i SKIsport
2057 Views

Fortell om dugnaden din i SKIsport

Desember 25, 2021
Skrevet av:

Tore Shetelig, tekst og foto


Masse dugnad utføres rundt om i ski-Norge. Det bygges lysløyper og hoppbakker. Det stekes vafler på skirenn, og det settes opp dugnadslister over hvem som skal dirigere trafikken på parkeringsplassen.


TORE SHETELIG, TEKST OG FOTO


Vi i SKI-sport vil gjerne få hjelp til å skildre all jobbingen som de mange ildsjelene legger ned. SKIsport satser fra nyttår av mer digitalt, og du kan som leser finne dette stoffet fra klubbene på vårt nettsted, som heter skisport.no.
SKIsport har besøkt Konnerud IL – for å gi et eksempel på hva vi er ute etter – når det gjelder skildring av dugnader, fra Norge rundt.

PÅ DUGNAD: Geir Amundsen (til v.) og Hans-Christian Bjønnes Olsen trives med mye dugnadsjobbing for langrennsgruppen i Konnerud IL.

RETT FRA JOBB

På skistadion var en hard kjerne i gang med forberedelsene til et stort langrenn – fra klokken 15.00 en fredag formiddag. Vi møtte de tre som kom aller først – rett fra jobb, og skulle avslutte jobbingen med en kebab klokken først kl. 23.00 på kvelden.
Karene rigget til Konnerudrennet, med 950 deltakere, hver av renndagene. De var aller først ute, men fikk hjelp av flere – utover ettermiddagen.
– Nå setter vi opp alle gjerdene som trengs. Nærmere bestemt 130 gjerder. På renndagene, lørdag og søndag, blir vi 200 dugnadsjobbere – for de er mange funksjoner som skal besettes, for å få alt til å gå rundt, forteller Geir Amundsen (54).
Han er anleggsansvarlig i skigruppa i Konnerud IL. Dessuten er han oppmann for løpere som er 15 og 16 år. Amundsen er også riggansvarlig. På toppen av det hele er han ansvarlig for produksjonen av kunstsnø.

Marius Jakobsen kjører løypemaskin på dugnad - for Konnerud IL.

MASKINKJØRER: Marius Jakobsen er en ivrig løypekjører – på dugnad. Han bruker den flunkende nye preppemaskinen Drammen kommune har kjøpt inn til Konnerud IL. En Piston Bully 600, til fire millioner kroner.


LAGET 50.000 KUBIKKMETER SNØ

Konnerud IL har Norges største private produksjonsanlegg for snø, med 22 lansekanoner i sving.
– Allerede før jul, hadde vi laget den kunstsnøen vi trenger for hele denne vinteren. Det sørger 50.000 kubikkmeter snø for, sier Geir Amundsen.
– Der har vi en kjerne på seks mann, i det vi kaller Team Snø. I tillegg har vi en gruppe på 10-15 stykker, som avlaster kjernetroppene, og er under opplæring.
Marius Jakobsen (39) er en annen ivrig dugnadsjobber. Anleggsgartneren og maskinentreprenøren fra Drammen, lever av å kjøre tunge maskiner. Han stiller sin kompetanse til rådighet for Konnerud IL – ved å kjøre løypeprepareringsmaskin. Både sent og tidlig. Men trår også til både andre måter.
– Det er sosialt og gøy med dugnad. Miljøet her er veldig bra, så det faller helt naturlig å bidra mye, sier Marius Jakobsen.

DIGRE SNØHAUGER: 50.000 kubikkmeter snø ble produsert på dugnad - før jul.

DIGRE SNØHAUGER: Ligger ferdigprodusert på Sletta skistadion på Konnerud. 50.000 kubikkmeter kunstsnø ble produsert før jul – i løpet av dugnadsinnsats gjennom 13 døgn.

MER OM OPPFORDRINGEN:

Skriv litt – kort og godt, om hva slags dugnad dere har hatt. Vi vil vite litt om hva formålet med dugnaden var, og hvor mange som var med. Navn på idrettslag eller skilag må selvfølgelig være med. Vi vil også ha flest mulig navn på de som er med, ikke minst på bildene, slik at vi kan fortelle på nettet om hverdagsheltene i skiidretten.
I dag har mange så gode kameraer på telefonene sine – at det er både lett å ta gode dugnadsbilder og lett å sende dem til SKIsport. Så får mange i ski-Norge se hva dere gjør av flott, frivillig innsats for klubben deres.
Du kan sende inn stoff og bilder på denne e-postadressen:
mats.ulshagen@medievekst.no

DUGNADSKAMERATER: Geir Amundsen (til v.) og Hans-Christian Bjønnes Olsen jobber mye dugnad sammen - for Konnerud ILs langrennsgruppe.
DUGNADSKAMERATER: Geir Amundsen (til v.) og Hans-Christian Bjønnes Olsen på dugnad – med rigging av langrennsstadion på Konnerud.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy