Fra langrennssporet til landstoppen i friidrett
4706 Views

Fra langrennssporet til landstoppen i friidrett

Juni 30, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Malin Hoelsveen (17) er en av våre beste mellomdistanseløpere, men vil ikke velge mellom langrenn og friidrett ennå. – Jeg liker begge idrettene like godt, sier hun ( nummer tre på bilde).

TEKST OG FOTO: KRISTIN ROSET

Hun er ikke den eneste som presterer godt i både langrenn og friidrett, men når tidene begynner å bli så sterke som nå skulle man tro at valget ble lettere.

– Akkurat nå, minutter etter å ha perset med så mye er det friidrett som er gøyest, men jeg vet hvor mye jeg liker langrenn også….så valget blir ikke tatt ennå nei, kom det klart fra bronsejenta på 1500 meter, Malin Hoelsveen.

 

TO IDRETTER: Malin satser både på langrenn og friidrett. – Jeg liker begge deler like godt, så jeg vil ikke velge idrett ennå, sier hun og smiler.

Løper lite, men trener mye

Under NM perset hun med nesten fem sekunder på 1500 meter, og kom inn til tiden 4,15,41. På 800 meter satte hun årsbeste med 2,06,45 og fikk 4.plass. Hun hadde håpet på medalje på sistnevnte distanse, men måtte se seg slått med ett hundredel.

– Jeg er alt i alt strålende fornøyd med mesterskapet. Nå venter U18-EM i Jerusalem. Det ser jeg fram til, sier hun.

Hvordan er det å gå fra langrennssporet til tartan og piggsko?

– Det er jo en overgang, men jeg øker gradvis på vårparten. Gjennom vinteren løper jeg lite, kanskje 20 kilometer i uka. I mars/april øker jeg gradvis med løping, og runder vel 60 kilometer i snitt i sommermånedene. Jeg «lever» tydeligvis mye på alle kilometerne med ski på beina. I tillegg er jeg heldig som er rask av natur. Det hjelper en god del på mellomdistanse, sier hun og smiler.

– Jeg er også veldig glad i terrengløp, og trener variert gjennom hele året. Utenom løpingen på sommeren går jeg mye på rulleski, og ikke minst blir det mange fjellturer. Det blir trent godt selv om jeg ikke løper runde på runde med piggsko, sier hun og ler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy