Freeski på Kongsberg
1959 Views

Freeski på Kongsberg

Mars 09, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Lørdag 12. mars er det klart for NOR Freeski Cup i big air i Kongsberg. NOR Freeski Cup (også kjent som Norges Cup) er den offisielle rangeringsturneringen for norske utøvere. Cupen er åpen for deltakere i alderen 14 år og eldre. Det er også verdt å nevne at arrangementet er underlagt det internasjonale skiforbundet (FIS), og dermed også åpent for utenlandske deltakere. Kongsberg Freestyleklubb står for konkurransen, og de er også et fast stopp i NOR Freeski Cupen vår som vi gleder oss til hvert år.

Hvilke klasser og grener skal det konkurreres i?
I helgen konkurreres det i big air som er en løype bestående av et stort hopp der utøverne utfører kreative triks. Utøverne kjører først en kvalifisering der ca. 1/3 av utøverne går videre til finalen senere på dagen. I NOR Freeski Cupen konkurrerer juniorer og seniorer. I klassen for juniorer er utøvere født i 2008-2004, mens seniorer er utøvere født i 2003 og tidligere. 

Hvem er arrangør?
Konkurransen arrangeres av Norges Skiforbund Freeski og Kongsberg Freestyleklubb. Rennleder er Karl Espen Solstad Andreassen og TD er Jarl Rune Moltu Kjæmperud. 

 

Hva forventer dere av antall deltakere?
Vi forventer 60-70 deltakere per konkurranse. Det er rundt dette deltakerantallet har ligget på tidligere år. 

Hvem kan være med?
Utøvere født i 2008 eller tidligere som er medlem av en klubb underlagt Norges Skiforbund og har FIS-lisens freestyle / freeski og årslisens freestyle / freeski eller alpint.  

MER INFORMASJON

NETTSIDE

Fredag kveld arrangerer Kongsberg Freestyleklubb Buskerud Cup i samme anlegg. Buskerud Cupen er en svært populær kretskonkurranse i freeski, og konkurransen i Kongsberg er allerede fulltegnet med en lang venteliste.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy