Fullt hus sikret Olsbu Røiselands tredje verdenscupseier
1293 Views

Fullt hus sikret Olsbu Røiselands tredje verdenscupseier

Februar 15, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Marte Olsbu Røiseland (28) skjøt ti blinker rett ned og gikk inn til seier i verdenscupsprinten i skiskyting i Soldier Hollow i USA.

I de tøffe OL-løypene fra 2002 var det ingen som kunne true 28-åringen fra Froland i Aust-Agder.

Olsbu Røiseland lå på 6.-plass etter første skyting med 16,5 sekunder opp til teten.

Fullt hus på stående ble avgjørende. Det var det ikke alle av de hardeste konkurrentene som klarte å matche, og dermed kunne Olsby Røiseland innkassere sesongens tredje verdenscupseier.

– Det var tungt, og man kjente virkelig høyden. Så jeg er virkelig glad for at jeg skjøt ti treff. Jeg brukte en del tid på stående, men det var absolutt verdt det, sa Røiseland til NRK etter løpet.

Bom

Finlands Kaisa Mäkäräinen måtte blant annet tåle en bom på stående, og selv om hun gikk fortest i sporet klarte hun ikke å kompensere for bommen fullt ut. Den finske veteranen tok 2.-plassen og var 11,5 sekunder bak Olsbu Røiseland i mål.

– Det er om å gjøre å få minst mulig syre og komme seg best mulig til mål. Jeg tror nok det var tøft for alle i dag. Jeg synes egentlig hvert løp jeg går er helt forferdelig, og jeg vet ikke om det var noe bedre i dag, sa en sliten seierskvinne.

Tyske Franziska Hildebrand klarte seg uten strafferunde og ble nummer tre. Hun hadde 21,4 sekunder opp til vinneren fra Norge.


Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Bak

De øvrige norske havnet et stykke ned på listene. Synnøve Solemdal var 1.40 minutt bak på 25.-plass..

Thekla Brun-Lie skjøt en bom på stående og ble nummer 26 et par sekunder etter Solemdal. Dermed ble hun tredje beste norske og er med i kampen om en VM-plass for Norge i Östersund.

Ingrid Tandrevold plaffet ned alle de fem blinkene på liggende, men bommet to ganger på stående. Hun kom i mål over to minutter bak Olsbu Røiseland og ble nummer 35.

Tiril Eckhoff tok sin første seier i Canmore i Canada i helgen, men i Soldier Hollow ble det totalt fem bom, og hun ble nummer 41. Hun var hektet av med 2.21 minutter.

Emilie Kalkenberg endte nede på 61.-plass.

NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy