Hirscher suveren da Kristoffersen skuffet i Alta Badia
1449 Views

Det ble fullstendig bom for Henrik Kristoffersen i storslalåmrennet i Alta Badia. Han ble bare nummer 14 da Marcel Hirscher vant med over 2,5 sekunder.

Desember 16, 2018
Skrevet av:

administrator

Der den ene toppalpinisten etter den andre slet tungt i finaleomgangen i Alta Badia, viste Hirscher igjen at han er i en helt egen klasse. Østerrikes superstjerne fikk bare større og større luke ned den italienske traseen.

Mot slutten holdt han på å rotet det skikkelig til, men unngikk en hekt og var i mål utrolige 2,52 sekunder foran finalens store overraskelse Thomas Fanara fra Frankrike. Det var Hirscher sjette Alta Badia-triumf.

Kristoffersen var ikke i nærheten av pallen. Han slet i svingene og tapte tideler hele veien ned. Til slutt endte han 3,65 sekunder bak Hirscher. Som regel er Kristoffersen alltid på pallen når han kjører renn.

For dårlig

Rælingen-alpinisten hadde heller ingen god første omgang, men med en femteplass øynet han likevel nok en tur på verdenscuppodiet. Han var 1,33 sekunder bak Hirscher, mens det var 33/100 opp til tredjeplassen.

– Det er bare ikke godt nok. Jeg taper jevnt hele veien til Hirscher. Det er bare litt for dårlig hele veien, sa Kristoffersen til NRK etter første omgang. I finalen skulle det gå betydelig verre for 24-åringen.

Nestvold-Haugen klatret

Dermed kunne Leif Kristian Nestvold-Haugen for en gangs skylde glede seg over at han havnet foran lagkameraten på resultatlista. Han klatret fire plasser og ble nummer tolv. Det var 3,41 sekunder opp til suverene Hirscher.

Lørdagens suverene utforvinner Aleksander Aamodt Kilde gjorde seg ikke bort i storslalåmrennet og tok 17.-plassen. Han gjorde et byks på fire plasser i finalen, mens Rasmus Windingstad endte på 25.-plass.

Fire nordmenn måtte se finaleomgangen fra sidelinjen. Bjørnar Neteland, som hadde 63 som startnummer, var nærmest å ta seg videre. Med sin 34.-plass var han 42/100 sekund fra å avansere. Marcus Monsen ble nummer 55, mens både Fabian Wilkens Solheim og Lucas Braathen kjørte ut.