Åtte nasjoner på skadeforebyggende camp
1903 Views

Åtte nasjoner på skadeforebyggende camp

September 17, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

– Jeg er lettet! Kvinnecampen har gått over all forventing, og deltakerne kommer gjerne tilbake til Lillehammer, sier primus motor for den internasjonale samlingen i hopp sist uke, sier Prosjekt 2022-trener Line Jahr.

Hoppere og trenere fra Polen, USA, Tsjekkia, Tyskland, Sveits, Japan, Italia og Norge deltok på samlingen. Det var Line Jahr som kom opp med ideen og planla innholdet i samlingen i samarbeid med andre aktører. Alle utøverne var gjennom et sosialt program ledet av ungdomsutvalget i Oppland Idrettskrets. Det var 30 utøvere og 12 trenerne med på kvinnekampen, og alle deltakerne og trenerne ble godt kjent.

– Tilbakemeldingene vi har fått så langt tyder på at vi lykkes godt med dette. Samlinga har vært bra organisert, og jentene har hatt det artig. Under den siste økta fikk trenerne fra de andre nasjonene også ansvaret for gjennomføring av økta. Det ser ut som at trenerne og utøverne ble inspirert av å sette fokus på skadeforebyggende økter fremover, sier Jahr.

Suksess

Kompetansedeling og relasjonsbygging på tvers av nasjoner var et av hovedmålene for kvinnecampen, og det var blant annet viktige bidrag fra trenere fra Olympiatoppen under samlinga.

– Det har vært en veldig fin uke for kvinnelig hoppsport her på Lillehammer. All honnør til alle bidragsytere som har vært med å gjøre samlingen til en suksess. Vi er veldig glade for det gode samarbeidet vi har hatt med Norges Skiforbund rundt denne campen, og vi håper og tror dette kan være starten på en årlig camp som kan være med på å videreutvikle hoppsporten for kvinner både i Norge og internasjonalt, sier prosjektleder Per Erik Mæhlum i Lillehammer Olympic Legacy Sports Centre.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy