Forfang tangerte årsbeste med 6.-plass i Val di Fiemme
2573 Views

Forfang tangerte årsbeste med 6.-plass i Val di Fiemme

Januar 13, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Johann André Forfang tok sin annen 6.-plass for sesongen i verdenscuprennet i Val di Fiemme søndag. Tyske Karl Geiger tok sin annen strake seier.

Forfang leverte to hopp på 100 meter. Han fikk 270,7 poeng og tangerte med det sin beste notering for sesongen med sjetteplassen.

– Jeg fant nivået mitt i går og klarte å være stabil, sa Forfang til NRK.

Marius Lindvik hadde lagt diskvalifiseringen fra lørdag bak seg og fikk opp 101,5 meter i begge hoppene søndag. Nordmannen er fortsatt ikke helt venn med dommerne og ble strengt dømt for sine svev og landinger.

Med 266 poeng endte Lindvik opp med en delt 7.-plass sammen med sloveneren Peter Prevc.

– Kontrollen gikk bra. Jeg fikk fikset på dressen, så da var det ikke noe å være nervøs for. Jeg er fornøyd med å bli nummer sju, sa Lindvik til statskanalen.

– Jeg er fornøyd. Vi klarte å finne mer og mer ut av bakken. Det er positivt at han (Marius) fortsetter å hoppe bra på ski. Vi er fortsatt bedre til å fly enn å hoppe. Vi gleder oss til Neustadt, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Geiger snudde til seier

Stefan Kraft fra Østerrike ledet etter 1. omgang med 103,5 meter. Han hadde 1,9 poeng til gode på Geiger som også vant lørdag.

Geiger hadde 107 meter og var lengst av alle, men var jevnsides i landingen og ble trukket kraftig av dommerne.

I finaleomgangen landet Geiger på 103,5 meter, og med et solid nedslag fikk han 285,2 poeng. Kraft klarte ikke å svare med sine 101 meter, og han havnet 4,7 poeng bak tyskeren.

Den polske hoppukevinnerne Dawid Kubacki tok tredjeplassen med 278,2 poeng.

Karrierebeste for Håre

Daniel-André Tande hoppet 99 meter. Han la på en halvmeter i finalen. Han kantet skiene i nedslaget og trukket kraftig. Han fikk 257,6 poeng som holdt til 16-plass.

Anders Håre hadde 97,5 og 98,5 meter med 251,7 poeng og fikk karrierebeste med sin 23.-plass.

Robert Johansson hadde på ny en svak dag i bakken. Hans 93 og 98,5 meter holdt til 249,3 poeng og 26.-plassen. I motsetning til lørdagens fikk han hoppe to ganger.

Andreas Granrud Buskums 97 meter og 121,5 poeng holdt bare til å bli 31. mann etter første omgang. Han var et halvt poeng unna en plass i finalen.

Neste verdenscupkonkurranse går i tyske Titisee-Neustadt neste helg.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy