Maren klar for skiflyging – uansett hvor
2506 Views

Maren klar for skiflyging – uansett hvor

Maren Lundby sier at hun håper å få debutere i skiflyging neste vinter. Om rennet går i Oberstdorf eller Vikersund har ikke så mye å si for henne.

April 03, 2021
Skrevet av:

Tore Shetelig

Hun synes riktignok at bakken i Oberstdorf ser litt «snillere» ut.

På en digital pressekonferanse – med SKIsport til stede, uttalte Maren at det er en ledig helg i 2022 – etter Trondheim og Raw Air.

– Hvis Blue Bird-turen til Nizhny Tagil i Russland i midten av mars 2022 blir flyttet, er det gode muligheter for at Vikersund kan bli arena for det første skiflygingsrennet for kvinner, sier 26-åringen.

Det ligger an til en hel uke med skiflyging i Vikersund. Etter at Raw Air-konkurransen er avgjort i Vikersund 8. mars, skal hopperne gjennomføre skiflyings- VM fra 10.-13. mars i verdens største hoppbakke.

Maren Lundby har vært og kikket på forholdene i skiflygingsbakken i Oberstdorf tidligere i vinter, og ble ikke skremt.

– Heller det motsatte. Jeg fikk skikkelig lyst til å sette utfor. Bakken ser som sagt «snillere» ut enn Vikersund, men jeg vet jo ikke før jeg har prøvd.

Kan leve av hoppingen

Går det an å leve av skihopping for kvinner?

– Ja, jeg har i hvert fall hatt muligheten til å leve av det. Med mine 30 World Cup-seire, har pengepremiene vært hovedinntektskilden min.

Johann Forfang ble spurt om en kvinne kan klare å utføre verdens lengste hopp.

– Ja, det er det full mulighet for, sier Tromsø-hopperen.

Maren Lundby legger til at kvinnene må få starte et sted.

Få lov til å bli gode

– Vi må få lov til å bli gode i skiflyging også. Vi må få kjenne litt på de kreftene som er der. Det er vanskelig å visualisere et skiflygingssvev – uten å ha prøvd i praksis.

Sa Maren – etter at Robert Johansson hadde reklamert kraftig for hopping i mammutbakkene.

– Hovedforskjellen er at det er større fart i tilløpet. Dessuten er det er mye større krefter å leke med. Du har tid til å jobbe med detaljer i flighten – på en helt annen måte enn i en vanlig hoppbakke. Derfor er skiflyging det morsomste jeg vet, sier lillehamringen.

Samkjøring av renn

Maren Lundby har også meninger om avviklingen av World Cup-rennene:

– Vi burde ha renn på samme sted. Det koster å rigge kameraer i bakken, så arrangørene hadde spart kostnader ved å samkjøre World Cup, sier hun.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy