Sølv-Riiber om egen VM-hopping: – Mekanisk og energiløst
1777 Views

Sølv-Riiber om egen VM-hopping: – Mekanisk og energiløst

Februar 24, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Jarl Magnus Riiber jublet for karrierens første VM-medalje på seniornivå søndag, men var samtidig uhyre selvkritisk med hensyn til egen VM-innsats i hoppbakken.

Vinterens store frontfigur i internasjonal kombinertsport kom til Seefeld-VM som storfavoritt. Etter to konkurranser står han med en femteplass og sølv fra søndagens lagsprint.

Forklaringen på at gulldrømmen så langt ikke er realisert ligger i hoppbakken. Det er både hovedpersonen og det norske støtteapparatet klare på.

– Jeg har kjent Jarl i tre år på det toppnivået her, og jeg har vel ikke sett ham hoppe dårligere enn dette. Samtidig har han blitt en fantastisk langrennsløper, sa sportssjef Ivar Stuan til NTB etter søndagens lagsprint.

Seiersvante Riiber kalte karrierens første internasjonale mesterskapsmedalje på seniornivå et steg i riktig retning, men var samtidig i det selvkritiske hjørnet. Konfrontert med sportssjef Stuans vurdering av hans egne prestasjoner i bakken var han hard med seg selv.

– Jeg er helt enig i de ordene der. Det er ordentlig dårlig. Det er energiløst og mekanisk og ligner ikke på skihopping, sa Riiber.

Frustrerende

21-åringen med fenomenale ti verdenscupseirer så langt denne sesongen innrømmer at det har vært noen frustrerende hoppdager i Innsbruck.

– Ja, jeg er ferdig med den bakken der, smilte Riiber, som nå kan se fram til å skulle bytte ut Bergiselbakken med normalbakken i VM-byen Seefeld.

Storbakken i Innsbruck har han kort og godt ikke funnet helt ut av. Riiber har samtidig en følelse av hva som ble starten på problemene.

– Jeg startet for så vidt relativt OK, og hoppet like bra og bedre enn Akito (Watabe). Så evaluerte vi til dagen etterpå at vi måtte gjøre noen små justeringer for å ta de ekstra fem meterne, og det var det punktet som gjorde at jeg begynte å tenke og styre for mye, sa han.

VM-gullhåpet medga videre at det kan være grunn til å stille spørsmål ved om kjempeløftet han har hatt som langrennsløper kan ha gått ut over prestasjonene i bakken.

– Det kan jo tenkes, men i den perioden jeg var hjemme (før VM) var det hopping jeg prioriterte. Jeg følte jeg dro hit med selvtillit, men den forsvant med én gang, sa han.

Håper «miljøskifte» gir løft

Lørdag leverte han i rettferdighetens navn flere meget gode hopp på trening i Bergiselbakken, og ga overfor NTB uttrykk for at han følte han hadde knekt koden. Søndagen ble likevel et lite tilbakeslag.

– Det blir litt sånn når du får en god opplevelse, og deretter får en smekk på fingrene i prøveomgangen i dag, da er man tilbake til det samme, sa Riiber.

VM så langt oppsummerer 21-åringen som «to gode langrenn og et steg å ta i bakken». Nå håper han at det gir et løft med «miljøskifte» i form av å komme i en ny bakke.

– Ja, jeg tipper det. Vi krysser i hvert fall fingrene for det, smilte søndagens sølvmedaljevinner.

Neste VM-sjanse for kombinertløperne kommer kommende torsdag. Da er det individuelt renn i Seefeld. Lørdag avsluttes så mesterskapet med lagkonkurranse.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy