I sommer braker det løs på Geilo for andre gang

Vi fortsetter suksessen med Skisport Sommer Grand Prix. Her blir du bedre kjent med hovedtrenerne. Skisport Sommer Grand Prix er en fantastisk mulighet for alle som er født i årskullet 2005 – 2009, som ønsker å trene sammen med andre, bli kjent med nye ungdommer og få inspirasjon og motivasjon til å fortsette å ha det gøy ute i...

Foto: Ragnar Singsaas

Vi fortsetter suksessen med Skisport Sommer Grand Prix. Her blir du bedre kjent med hovedtrenerne.

Skisport Sommer Grand Prix er en fantastisk mulighet for alle som er født i årskullet 2005 – 2009, som ønsker å trene sammen med andre, bli kjent med nye ungdommer og få inspirasjon og motivasjon til å fortsette å ha det gøy ute i naturen med ski på beina.

Dyktig trenerteam

Med på laget har vi et dyktig trenerteam hvor man får gode tips som inspirerer til videre satsing på langrenn og skiskyting. Sommerskiskolen er i samarbeid med Geilo IL, NTG Geilo, og Sponsorcompagniet.

–Vi skal lage den artigste og beste langrenn – og skiskyttercampen på Geilo. Sammen med samarbeidspartnere sikrer vi gode trenerkapasiteter, anlegg og flotte opplevelser øverst i Hallingdal, sier tidligere landslagstrener herrer elite i skiskyting, og treneransvarlig for sommerskiskolen, Espen Nordby Andersen.

Uke 1 starter søndag 21.juni og varer til fredag 26.juni. Uke to den 10.-15.august. Deltagerne skal bo på Bardøla Hyttegrend begge ukene. Her blir også all mat servert, og det er like ved den flotte rulleskiløypa.

Foto: Ragnar Singsaas

Mer rulleski

Hovedtrener uke 1 er Øyvind Olstad. Han er til daglig sportssjef for langrenn og skiskyting for Norges Toppidrettsgymnas på Geilo. Han er fra Lillehammer og tidligere langrennsløper.

–I år kommer vi til å differensiere aldersgruppene noe mer enn i fjor der de yngste får mer variert og lekbetonte treninger, og de eldste mer tradisjonell trening. Vi kommer også til å gå mer på rulleski i sommer. Tilbakemeldingene i fjor fortalte om litt for mye løping, så i år blir dette endret noe. Det at deltagerne bor på Bardøla i stedet for Vestlia gjør også logistikken bedre med tanke på nærheten av rulleskiløypa, forteller han.

Hovedtrener uke 2 er Steinar Mundal. Han er 69 år og sprek som få. Mundal kommer opprinnelig fra Brekke i Sogn, men bor på Konnerud. Han har bakgrunn som landslagstrener, men er i dag trener for Team Telemark og hjelper flere lovende utøvere på hjemstedet. Han gleder seg til å møte de unge lovende.

–Det sosiale er viktig

–Det er alltid moro å treffe den yngre garde da jeg til daglig jobber mest med seniorer. Det å se gleden og motivasjonen, og ikke minst være med å lære de yngre hva som skal til for å bli god er utrolig givende, sier han.

–Som Øyvind forteller blir det mer fokus på rulleski denne gangen, og selvsagt variert trening som styrke, spenst og teknikk. Og så skal de unge ha det gøy utenom treningene. Det sosiale står høyt på en sommerskiskole. Det er det ingen tvil om, sier Mundal.

Foto: Ragnar Singsaas

Blir godt ivaretatt

Per Stenberg i Sponsorcompagniet som er med å arrangere SKIsport Sommer Grand Prix ser frem til å se at Geilo fylles med ivrige skiløpere og skiskyttere også på sommeren.

–Vi har solide trenere, og opplegget er profesjonelt fra A til Å. Her kan foreldrene være trygge på at barna og ungdommene deres blir godt ivaretatt. I fjor fikk vi svært gode tilbakemeldinger, og de spørsmålene som kom opp i etterkant har vi tatt tak i. Dette blir en uforglemmelig opplevelse, sier Stenberg.

 

Om SKIsport Sommer Grand Prix


Meld deg på HER

Uke 1: 21-26.  juni 2020

Uke 2: 10-15. august 2020

Hvor: Geilo. Deltakerne bor på Bardøla Hyttegrend. Alle måltider blir servert her.

Hvem: Alle i alderen 11-15 år

Langrennsløpere/skiskyttere

Årskull 2007 – 2008 – 2009.

Spesialopplegg for årskull: 2005-2006.

Pris: Inkl. opphold med alle måltider og kursavgift. Søskenrabatt Kr 500

Uke 1: Kr 5 350,- / Uke 2: Kr 5 450,-

(Verv en venn og spar 10%)

 

Hovedtrener uke 1: Øyvind Olstad. Foto: Jostein Stabell

 

Hovedtrener uke 2: Steinar Mundal

 

Treneransvarlig: Espen Nordby Andersen

 

 

 

 

 

 

Kategori
AktueltPremiumSommerskiskole