Johannes Thingnes Bø vant sprinten i Hochfilzen
1435 Views

Johannes Thingnes Bø vant sprinten i Hochfilzen

Johannes Thingnes Bø tok sin tredje strake verdenscupseier i skiskyting da han vant sprinten i Hochfilzen fredag. Han vant klart tross et bomskudd.

Desember 14, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Johannes Thingnes Bø tok sin tredje strake verdenscupseier i skiskyting da han vant sprinten i Hochfilzen fredag. Han vant klart tross et bomskudd.

Thingnes Bø var raskest ute i løypa, og han var sikker på liggende skyting og gikk ut i en klar ledelse.

Han økte ledelsen inn til stående skyting, men bommet på sitt siste skudd. Han gikk likevel ut 10,6 sekunder foran franske Antoine Guigonnat, som var feilfri på standplass. Tyske Benedikt Doll var også feilfri på standplass og gikk ut 6,6 sekunder bak Thingnes Bø ut fra siste skyting.

Etter den harde åpningen fikk stryningen det nærmest som vanlig tøft på sisterunden. Likevel økte han avstanden til Doll, som endte 10,6 sekunder bak.

– Jeg åpnet bra, men fikk det litt på slutten, sa Thingnes Bø til NRK etter sin 24. verdenscupseier.

– Det kjennes bra ut. Det var et slit uti der, men det verdt det når det blir seier. Jeg prøvde å gå smart og utnytte langrennsfarten, og jeg hadde helt utrolige ski i dag, sa Markane-løperen.

 

Nesten perfekt

– Jeg var litt kald på fingrene, så det var vanskelig å kjenne avtrekket. Jeg må skyte fullt om det skal være helt perfekt. Jeg har litt å gå på ennå, sa Thingnes Bø.

Martin Fourcade vant det første rennet på normaldistansen i Pokljuka, men hadde en miserabel sprint og ga seg underveis på jaktstarten der.

Han var tilbake i Hochfilzen. Franskmannen holdt ikke samme fart som Thingnes Bø i sporet og gikk ut 17,5 sekunder bak etter liggende skyting. Fourcade var feilfri på skytingen sin og kunne gå ut bare 0,8 sekunder bak fra siste skyting, men i mål skilte det 8,6 sekunder opp til Thingnes Bø.

 

Topp ti

Vetle Sjåstad Christiansen var ikke langt unna å slå sin beste verdenscupinnsats. Han gikk ut noe senere og gikk bra i sporet. Løpere fra Geilo var feilfri på liggende skyting, men fikk litt problemer på standplass på stående. Han klarte likevel å kjempe ned alle blinkene.

Han fikk det tungt også utover på sisterunden og falt fra 8.- til 10.-plass til slutt, slått med 50,8 sekunder av Thingnes Bø.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy