Johannsson tok sølv i storbakken
2440 Views

Johannsson tok sølv i storbakken

Mars 05, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Robert Johansson (30) leverte i Halvor Egner Graneruds fravær og hoppet ned til VM-sølv.

Tett snøvær og skiftende vindforhold gjorde at det ble et krevende hopprenn i storbakken i Oberstdorf. Flere hoppere slet med de løse forholdene i landingen og både regjerende verdensmester Markus Eisenbichler og Ryoyu Kobayashi gikk i bakken i utkjøringen.

Stefan Kraft mestret forholdene best av alle og vant knepent, 4,4 poeng foran Johansson.

–Blant de tøffeste i hodet

Nordmannen satte virkelig press på Kraft med et hopp på 135,5 meter i finaleomgangen, men det var bare nok til å hoppe inn 1,3 av de 5,7 poengene han lå bak etter den første omgangen.

– Nå har Robert individuell medalje i OL og VM. Da begynner han å bli en ganske stor skihopper i norsk målestokk, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til VG etter rennet.

– Det er en dag hvor forholdene er ekstremt krevende. De som er tøffest i hodet får en liten fordel. Robert er definitivt blant dem, sier Bråthen.

– Det var helt fantastisk. Spesielt under de omstendighetene som har vært de siste dagene etter at vi mistet vår beste mann med corona, sier landslagstrener Alexander Stöckl til VG.

–Lønner å stole på seg selv

Det er Johanssons første individuelle medalje i VM. Tidligere har han en bronsemedalje og en sølvmedalje fra blandet lagkonkurranse i 2019 og 2021.

– Det viser seg at det lønner seg å stole på seg selv. Jeg stoler på det jeg har jobbet med gjennom hele vinteren. Det er ikke noe nytt i dag. Jeg leverer to gode konkurransehopp og er veldig fornøyd, sier Johansson til NRK.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy