Kalla tror Johaug får en stri mottakelse

Om under tre uker har Therese Johaug sonet ferdig dopingutestengelsen. Charlotte Kalla mener Johaug må regne med at det blir mye styr når hun er tilbake. Langrennsstjernen fra Dalsbygda har vært utelukket siden høsten 2016. Hun fikk senere en endelig dom på 18 måneder for å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. 18. april er utestengelsen over....

Therese Johaug for Norge og...Vis mer

Om under tre uker har Therese Johaug sonet ferdig dopingutestengelsen. Charlotte Kalla mener Johaug må regne med at det blir mye styr når hun er tilbake.

Langrennsstjernen fra Dalsbygda har vært utelukket siden høsten 2016. Hun fikk senere en endelig dom på 18 måneder for å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

18. april er utestengelsen over. Hvordan blir mottakelsen? Kalla tror Johaug kan få det tøft i starten.

– Hun kommer garantert til å måtte svare på en rekke spørsmål og møte en del påstander. Det kan bli mye styr, sier Kalla til Expressen.

Makeløs

Den svenske skistjernen har gjentatte ganger gitt uttrykk for hvor mye hun har savnet Johaug i verdenscupen og i mesterskap. Det gjør hun også i lørdagens påskeintervju med Expressen.

– Hun har vært en inspirasjonskilde for meg. Det nivået hun holdt før utestengelen … Den var jo makeløs.

Kalla sier hun kommer til å støtte Johaug når hun er tilbake.

– Ja, nå har hun tatt sin straff. Det skal hun få lov til å legge bak seg.

Beitostølen

Johaugs første konkurranse etter utestengelsen blir rulleskirennet Sommarlandsprinten i Telemark 30. juni.

29-åringen gjør comeback på snø først under den tradisjonsrike åpningen på Beitostølen i november. Riktignok skal hun gå Skarverennet 21. april, men der stiller hun i mosjonsklassen på oppdrag for en sponsor.

(©NTB)

Kategori
AktueltLangrennPremium

RELATERTE INNLEGG