Klæbo: – Etter OL var jeg mett
1446 Views

Klæbo: – Etter OL var jeg mett

Johannes Høsflot Klæbo innrømmer at eventyrsesongen som kulminerte i tre OL-gull kostet. Etter vinterlekene i Sør-Korea var han mett.

November 15, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

22-åringen var langrennssirkusets største stjerne på herresiden forrige sesong. Tre OL-gull og sammenlagtseier i verdenscupen ble fasiten. Mot slutten av sesongen røynet det samtidig på for en tydelig sliten Klæbo.

I den avsluttende minitouren i Falun endte OL-kongen på en litt beskjeden 25.-plass. I ettertid innser Klæbo at kreftene langt på vei var slutt i god tid før sesongen skulle rundes av. Også mentalt var han sliten.

– Ja, det er ikke noe tvil om at jeg var mett da OL var ferdig. De siste helgene i verdenscupen slet jeg, men jeg tror det er en veldig naturlig greie. Du får en utladning, sier 22-åringen.

 

Massivt trykk

Suksessen tidlig på sesongen førte til at forventningene til og oppmerksomheten rundt den unge trønderen skjøt til værs foran vinterlekene i Sør-Korea. Alle ville ha en bit av det mange anså for å være Norges fremste gullhåp i langrenn.

– Det var mye trykk i ukene før OL, og da OL var ferdig, hadde jeg bare lyst til å komme meg vekk og være for meg selv. Det var den følelsen jeg satt med, sier Klæbo.

Han fullførte sesongen og tok karrierens første sammenlagtseier i verdenscupen. Da startskuddet gikk for treningsjobben inn mot den kommende VM-sesongen, satt imidlertid suksessvinteren fortsatt i kroppen.

– I mai var det tungt å tenke på at man skulle trene fire timer om dagen og 30 timer i uka. Da handlet det om å finne andre ting som gjorde at man fortsatt trente, men at man fikk det litt mer gratis enn om man skulle ut å løpe tretimersturer, sier Klæbo, og innrømmer at det var godt å koble av med fotball for trønderklubben Astor.

– Det ble litt fotball. Jeg tror det reddet meg på våren. Jeg fikk litt gratis trening, smiler 22-åringen.

 

LES OGSÅ: Klæbo: Umulig å si hvor god Northug blir

 

Sulten tilbake

Nå har han rettet blikket mot VM i Seefeld i februar. Sulten er tilbake etter utladningen i vår.

– Det viktigste for meg er ikke å sitte her og være fornøyd. Jeg vil være sulten og være med å kjempe helt der oppe. Det er det jeg lever for, og det artigste jeg vet er å krysse målstreken først, sier Klæbo.

Han er samtidig forberedt på at det kan bli vrient å matche forrige sesong.

– I fjor klaffet alt fra første stavtak, og det gikk egentlig på skinner hele sesongen. Det skal litt til at det blir sånn denne sesongen også, men jeg skal gjøre alt jeg kan. Nå gleder jeg meg til å legge høsten og sommeren bak meg og begynne å konkurrere, sier 22-åringen.

Fredag innledes sesongen med 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Lørdag er det sprint.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy