Klæbo gjentok fjorårets seier i Davos
1456 Views

Klæbo gjentok fjorårets seier i Davos

Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og gikk inn til sin første verdenscupseier for sesongen da han vant lørdagens skøytesprint i Davos.

Desember 15, 2018
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Klæbo var også best i prologen, kvartfinalen og semifinalen i den sveitsiske høyden. Han gjentok taktikken fra fjor og slo til i den siste bakken, der han fikk de nødvendige meterne på konkurrentene.

Federico Pellegrino, som vant på Lillehammer, tok annenplassen.

– Helt utrolig. Etter litt problemer i sesongstarten var det flott å være tilbake og vinne igjen. Kult og være tilbake på topp. Jeg stortrives her i Davos, sa Klæbo i et FIS-intervju.

 

Revansj

I verdenscupåpningen rotet trønderen bort seieren i Ruka i den klassiske sprinten. Der snek russeren Aleksandr Bolsjunov seg forbi på oppløpet. På Lillehammer forsvant Klæbo i semifinalen etter å ha fått ødelagt staven underveis.

Franske Baptiste Gros tok tredjeplassen lørdag. Den andre nordmannen i finalen, Eirik Brandsdal, ble nummer fem.

Brandsdal tok seg videre som lucky loser fra den første kvartfinalen. Håvard Solås Taugbøl og Sondre Turvoll Fossli havnet begge på annenplass i hvert sitt kvartfinaleheat.

Brandsdal vant sin semifinale, mens Taugbøl var et fattig 1/100 sekund unna å ta annenplassen i heatet. Tiden var heller ikke god nok til å avansere.

 

Freste mot Pellegrino

Fossli falt etter å ha blitt kjørt på av italienske Federico Pellegrino inn på oppløpet i den første semifinalen.

– Det er jo sprint med mange dueller, men de burde fulgt regelverket for han kjører helt over skiene mine bakfra. De tørr jo ikke diskvalifisere de beste, sa Fossli til TV 2.

Finn Hågen Krogh og Sindre Bjørnestad Skar ble begge nummer tre i sine kvartfinaler, men tidene deres var heller ikke gode nok til å avansere til semifinale.

Kasper Stadaas var innblandet i et uhell og fikk sin kvartfinale ødelagt.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy