Kombinert: Åtte utøvere på elitelagene
2129 Views

Kombinert: Åtte utøvere på elitelagene

April 30, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere på elitelandslagene i kombinert sesongen 2021-2022. Det er tatt ut tre utøvere på kvinnenes elitelag, mens det er fem utøvere på herrenes elitelag.

– Aldri har nåløyet for å komme inn på elitelagene i kombinert vært trangere. Det var «medaljekrav» for å komme på laget nå. Felles for alle uttatte er at de kom hjem fra VM i Oberstdorf med medaljer etter tidenes VM for norsk kombinertsport, sier sportssjef Ivar Stuan.

På herresiden er det OL i Beijing som er det store målet, på kvinnesiden blir det en innholdsrik verdenscup som blir hovedmålet kommende sesong. Trenerteamene rundt lagene begynner å komme på plass. Thomas Kjelbotn fortsetter som hovedtrener for kvinnelaget, mens Jan Schmid tar over som hovedtrener for herrelaget. Schmid får med seg Stian Kvarstad og Tom Hilde som trenere.

 

Spisset

– Vi er veldig glade for at Thomas fortsetter og at Jan får «opprykk» fra sin sport science-stilling. Dermed er hovedtrenerne på plass. Nå skal vi fremover lande det endelige teamet foran OL-sesongen, sier Stuan.

På herresiden er det en større gruppe rett bak de uttatte løperne som kommer til å få internasjonale oppdrag, både i kontinentalcupen og i verdenscupen. Det er viktig for kombinertlandslaget at de får et godt opplegg i de sterke regionale teamene i Oslo, Trondheim og Lillehammer. På kvinnesiden er det også flere lovende utøvere bak trioen på elitelaget, og det vil være mulighet for flere å få internasjonale oppdrag.

– Ettersom landslaget blir spisset i større grad får teamene våre en enda viktigere rolle, og vi har trua på at dette kommer til å fungere bra. I teamene legges mye av grunnlaget både før og mens utøverne er på elitelaget, og vi har et meget godt samarbeid med disse i dag, sier Stuan.

Sesongopplegget blir spikret i disse dager, og det planlegges felles samlinger hvor noe blir på tvers av begge elitelagene, mens noe blir felles for begge lag.

– Opplegget vil i stor grad bestå av teknisk og fysisk trening i hverdagen og med spesifikt hoppfokus på samlinger. Fra august vil også Sommer Grand Prix og norgescupen være aktuelt som konkurransetrening inn mot verdenscupstart i Lillehammer i desember. Jentene viser til god utvikling på alle mulig måter, med en rå innstilling, tilstedeværelse og stor gjennomføringskraft i daglig treningsarbeid, forteller kvinnenes hovedtrener Thomas Kjelbotn.

Ny hovedtrener for mennenes elitelag, Jan Schmid, bygger videre på opplegget som har fungert godt de siste årene.

– Vi holder oss i Norge før sommerferien, men planlegger et lengre høydeopphold i juli/august for å øve på det som møter oss i OL. Deretter skal de fleste teste seg i internasjonale og nasjonale konkurranser i Sommer Grand Prix og nasjonale sommer-renn før de siste samlingene inn mot sesongstart. Dette planlegges blant annet i tyske Oberstdorf. Sesongens store mål er OL, og det meste vi foretar oss fra vi starter nå i mai, er rettet mot å prestere på topp i Kina i februar 2022, forteller Schmid.

 

Kombinertutøverne f.v.: Jørgen Graabak, Espen Bjørnstad, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber med gullmedaljene sine for seieren i kombinertstafetten under VM på ski i Oberstdorf i Tyskland.

Her er landslagene:
Menn, elite:
Jørgen Graabak, Byåsen IL
Jarl Magnus Riiber, IL Heming
Espen Bjørnstad, Byåsen SK
Jens Lurås Oftebro, IL Jardar
Espen Andersen, Lommedalens IL

Kvinner, elite:
Gyda Westvold Hansen, Nansen IL
Marte Leinan Lund, Tolga IL
Mari Leinan Lund, Tolga IL

Mari Leinan Lund, Gyda Westvold Hansen og Marte Leinan Lund etter trippelseieren i Oberstdorf.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy