Kombinertvri i Lillehammer

Det blir gjort et nytt forsøk med fellesstart i kombinert under verdenscuphelgen i Lillehammer kommende sesong. Øvelsen går lørdag 1. desember og innledes med langrenn. Deretter skal det hele avgjøres i hoppbakken senere på dagen. Det blir altså «motsatt» rekkefølge i det ene kombinertrennet i Lillehammer til vinteren. De 50 første som kommer i mål i langrennsdelen utgjør de...

Pyeongchang , Sør-Korea 20180220. FIS...Vis mer
Det blir gjort et nytt forsøk med fellesstart i kombinert under verdenscuphelgen i Lillehammer kommende sesong.

Øvelsen går lørdag 1. desember og innledes med langrenn. Deretter skal det hele avgjøres i hoppbakken senere på dagen.

Det blir altså «motsatt» rekkefølge i det ene kombinertrennet i Lillehammer til vinteren. De 50 første som kommer i mål i langrennsdelen utgjør de 50 som får stille i hoppdelen senere på dagen. Vinneren av langrennsdelen hopper til slutt.

– Ettersom vi legger hoppdelen i forbindelse med kvinnenes hopprenn, håper vi på flere tilskuere. Vi brukte denne øvelsen sist i Liberec-VM i 2009, men da med to hopp og uten stilkarakterer. Denne gangen vil poengsystemet og laserlinjen benyttes, og det blir annerledes. Ettersom det kan være lettere å henge på hverandre i fellesstart, kan også den taktiske biten bli annerledes enn i et tradisjonelt renn. Vi kan kanskje oppleve andre utøvere som er med og kjemper om pallplasseringer. Dette blir veldig spennende, mener FIS’ renndirektør for kombinert, Lasse Ottesen.

Kombinerteliten skal igjennom en minitour i Lillehammer i månedsskiftet november/desember.

Det starter med ett hopp og 5 km langrenn fredag 30. november, fellesstart 1. desember og det hele avsluttes med tradisjonelt renn (ett hopp og 10 km langrenn) 2. desember.

Fellesstartøvelsen ble testet ut i kontinentalcupen i fjor, og dette formatet har i realiteten aldri vært brukt i et TV-sendt kombinertrenn tidligere. Øvelsen er riktignok blitt brukt en del i yngre klasser.

(©NTB)

Kategori
AktueltKombinertPremium