Kometen Tandrevold forberedt på julefeiring i Alpene
1364 Views

Kometen Tandrevold forberedt på julefeiring i Alpene

Mars 26, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Skiskytter Ingrid L. Tandrevold slo gjennom for alvor denne sesongen. Foran tre strake mesterskap i høyden er hun innstilt på å gjøre ting på den harde måten.

Aller helst skulle den 22 år gamle Fossum-løperen gjerne overtatt høydeeksperten Ole Einar Bjørndalens spesialdesignede trailer. Der bodde og trente skiskytterlegenden mye av tiden mot slutten av karrieren.

– Jeg har ikke min egen trailer, dessverre. Jeg spurte ham faktisk om jeg kunne få den, men han ville selge den. Det var litt kjipt, ler Tandrevold.

Noen ny Bjørndalen blir hun ikke selv om hun må ta grep foran VM i Antholz kommende vinter og VM i Pokljuka og OL i Beijing.

– Nei, det har jeg verken råd eller lyst til. Jeg er nok litt for sosial til det. Men mange døgn i høyden blir det uansett.

Høydejul?

Skrur vi klokken åtte uker tilbake er vi ved fellesstarten i norditalienske Antholz. Tandrevold har nettopp kollapset og tapt 38 sekunder til teten på de siste 2,5 kilometerne. Så brutalt kan det bli i tynnluften.

– For meg blir det rett og slett bare å være mange døgn i høyden neste sesong. Det kan faktisk hende at jeg skal feire jul i høyden også. Så det må drastiske tiltak til om jeg skal klare å takle det, sier Tandrevold til NTB.

Og fortsetter:

– Jeg føler at det er noe som kommer med årene. Hvis du har vært mye i høyden, er du bedre der. Så mange år har ikke jeg på baken ennå, så jeg må prøve å presse inn flest mulig døgn.

Bedre og bedre

Oppskriften blir for øvrig ganske lik for flere av de norske skiskytterkvinnene. Høydetrening må til om de skal kjempe om gullmedaljer i Antholz i februar.

– Ja, vi må opp i høyden hele gjengen. Det blir mange høydesamlinger, og det blir minst like mange døgn sammen. Det er enda godt at vi er gode venner, flirer 22-åringen, som har tatt store steg denne vinteren.

– Du er i ferd med å stabilisere deg i verdenstoppen?

– Ja, det er jeg veldig fornøyd med. Jeg har for eksempel tatt verdenscuppoeng i alle konkurranser, og det er det veldig få som har gjort. Jeg har virkelig hevet bunnivået mitt, i tillegg til at jeg har hatt noen topprestasjoner som gjør at man blir motivert for å drive på videre.

– Mye har vært bra, men mye kan bli bedre også, konkluderer Tandrevold.

Hun rundet av årets sesong på 11.-plass i verdenscupen sammenlagt. Dessuten tok hun gull på stafetten og sølv på sprinten i VM.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy