Krevende dager for langrennssjefen – Bjervig nærmer seg deadline
1378 Views

Krevende dager for langrennssjefen – Bjervig nærmer seg deadline

April 06, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Normalt er det landslagsuttak i langrenn i april. Foreløpig er det kun Eirik Brandsdal (33) av landslagsløperne som har gitt beskjed om at han legger opp.

– Vi får se hvordan det blir. Vi har hatt tradisjon for at vi presenterer de nye landslagene under markedsdagene i slutten av april, sier langrennssjefen i Norges Skiforbund Espen Bjervig til NTB.

I tillegg til sprintlandslagets Brandsdal er det klart at Niklas Dyrhaug ikke får fornyet kontrakt på allroundlaget.

Det er heller ikke kjent om Astrid Uhrenholdt Jacobsen fortsetter karrieren. Mari Eide og Kari Øyre Slind har fått beskjed om at de kan ryke ut av kvinnelaget.

Kutt

Bjervig har også antydet at lagene skal kuttes, og det er ikke gitt at det kommer mange nye inn på lagene. Det vil likevel overraske om en mann som Lillehammers Martin Løwstrøm Nyenget ikke blir hentet inn etter en sterk sesong.

Det har vært svært travle dager for langrennsledelsen. Selv om 96 av skiforbundets ansatte er permittert som følge av koronapandemien, har det ikke vært mye hviletid for Espen Bjervig.

– Vi driver og jobber med uttak og evaluering sammen med trenerne akkurat nå. Innstillingen skal godkjennes av langrennskomiteen, og uttakene er ikke endelige før de godkjennes av skistyret.

Blikk

Norges Skiforbund langrenn fikk en fornyet kontrakt med hovedsponsoren sist uke. Men regionlagene mangler sponsor etter denne trakk seg ut etter sju år. Foreløpig har det ikke lyktes å få noen ny inn.

– Vi jobber med saken, men dette er ikke den beste tiden med tanke på å hente inn nye sponsorrater. Jeg håper noen løfter blikket og er villig til å se framover, sier Bjervig.

Idrettens verden er kaotisk og uoversiktlig for tiden.

– Det er ikke vi som er verst utsatt. Vi er heldig som kan drive idretten vår som før. Vi har ingen problemer med å holde oss innenfor helsekravene.

(©NTB)

 

Solemdal avslutter skiskytterkarrieren

12 år etter at hun debuterte i verdenscupen, har skiskytteren Synnøve Solemdal bestemt seg for å legge opp.

– Jeg har tenkt på det veldig lenge. Det har ligget litt i kortene, sier en emosjonell Solemdal til TV 2 Sporten.

30-åringen fra Tingvoll på Nordmøre vant to verdenscuprenn i løpet av karrieren. Hun vant jaktstarten i Hochfilzen i 2012/13-sesongen og 2013/2014-sesongen.

Høydepunktet kom på hjemmebane i Oslo for fire år siden.

– Det må være VM-gullet fra Oslo i 2016. Det var helt vilt. En perfekt dag der vi virkelig hadde marginene på vår side. Vi hadde ikke vært på pallen en eneste gang den sesongen før VM, mimrer Solemdal.

Solemdal var også med på laget som ble stafettverdensmester i 2019 og 2020.

De neste årene blir hun student. Planen er å bli ingeniør.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy