Kristine etter to triumfer på rad: - Vet ikke om jeg sier ja til landslagsplass
1512 Views

Kristine etter to triumfer på rad: – Vet ikke om jeg sier ja til landslagsplass

Januar 29, 2023
Kristine Stavås Skistad
Skrevet av:

Tore Shetelig

Kristine Stavås Skistad (24) tok NM-gull i sprinten på Vindplassen på Gjøvik. Uka etter tok hun sin første World Cup-seier i Les Rousses. Men hun er ikke sikker på hva hun vil svare hvis skiforbundet tilbyr henne en landslagsplass.
TEKST OG FOTO: TORE SHETELIG
– Det vil tiden vise. Uansett er jeg kjempefornøyd med min personlige trener fra Konnerud IL, Lage Sofienlund.
I 2019 slo jenta fra Jordbrekkskogen på Konnerud igjennom, med sølv i NM på sprint fristil under mesterskapet i Meråker. Siden den gang har det gått ganske trått, med et opphold på rekruttlandslaget som bunnpunkt. Men nå er den lynkjappe løperen tilbake på topp igjen – takket være et spesialtilpasset opplegg i hennes egen klubb.
– Vi har en helt egen greie, og jobber hardt hver eneste dag. Det er vanskelig å finne noe bedre, sier Kristine.

MÅ TREFFE PÅ BELASTNINGEN
Hennes trener Lage Sofienlund utdyper:
– En viktig faktor er å treffe på treningsbelastningen. For eksempel har Kristine en fast hviledag i uka – for å sikre at kroppen hennes henter seg inn igjen. Det er ikke helt vanlig på dette nivået. Da trener man gjerne i lengre perioder og bryter seg lenger ned, før man prøver å slippe opp igjen. Men det fungerte dårlig for henne.
Sofienlund og Kristine passer på å holde en trygg linje. Også hardøktene gjennomføres med overskudd.
Pål Gunnar Mikkelsplass har god erfaring i å bygge opp løpere som trenger alternative opplegg. Både Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg har nytt godt av hallingens trenerkunster.


TRENGER ANNEN TRENING
– Hvordan ser du har situasjonen til Kristine, Pål Gunnar?
– Hun fikk ikke godt nok utbytte av sitt opphold på rekruttlandslaget, fordi tilpasningen til hennes behov for trening, trolig ikke var god nok. På et slikt felles landslag for sprintere og distanseløpere blir det trent mye mengde, som ikke passer så godt for henne. Hun trenger mer eksplosiv og annerledes trening. Det ble nok tilpasset en del for henne, men tydeligvis ikke nok. Så utfordringen fra forbundshold ligger i å lage et treningsopplegg som passer Kristine bedre.
– Uansett ser hun veldig godt trent ut nå. Det synes jeg ikke var tilfelle tidligere, sier Pål Gunnar Mikkelsplass til SKIsport.


HVA SLAGS BEIST?
NBC-kommentator Chad Salmela, som har jobbet med USAs landslag i langrenn og skiskyting. er – ifølge VG, spent på veien videre for Skistad.
-Bedre sent enn aldri. Bra for henne. Hva slags beist slippes løs nå, undrer Chad Salmela på Twitter.

Les mer om Kristine i printversjonen av magasinet Skisport som kommer om snaue to uker. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy