Kristoffer Torgersen gir både Icebug Arcus BU Grip GTX og VJ Sarva ACE toppkarakter i test av vinterløpesko med pigg
1288 Views

Kristoffer Torgersen gir både Icebug Arcus BU Grip GTX og VJ Sarva ACE toppkarakter i test av vinterløpesko med pigg

Desember 18, 2023
Skrevet av:

Tore Shetelig

Han er vant til føtter og hva som passer best når man skal ut på løpetrening vinterstid. Fysioterapeut Kristoffer Torgersen er vår sjefstester av vinterløpesko med pigg. Han kårer en delt vinner. To sko fikk høyeste karakter i testen til magasinet Skisport: Seks. Icebug Arcus BU Grip GTX og VJ Sarva ACE var best.

TEKST: KRISTOFFER TORGERSEN. FOTO: TORE SHETELIG

Til daglig driver Torgersen treningssenteret AKIMI i Warner Arena i Asker. 40-åringen er en travel herremann og mye på reisefot – ettersom han er fysioterapeut både for eliteserielaget Frisk, Asker og U20-landslaget til Norge i ishockey.


Torgersen er glad i å trene selv, så ofte han kan innimellom slagene. Han driver med triatlon, og løper under all slags vinterforhold. Løpeskoene magasinet Skisport fikk tilsendt fra leverandørene fikk virkelig kjørt seg, og her er sjefstesterens dom:

Modell: La Sportiva Blizzard GTX (Unisex)
Vekt: 370 gram
Dropp: 6mm
Antall pigger: 9
Pris: 2899,-


Vår mening: Har løpt med Blizzard på alt fra løssnø, til kald hard snø og isete veier. Temperaturene har ligget mellom null og minus 15 grader. Skoen fungerer svært godt på kald og hard snø. Da sitter grepet godt. Varmer godt rundt ankelen og føles veldig god på foten. Grepet på løs og pakka snø er god, på is føler jeg meg trygg, men kan glippe litt. Mulig det er på grunn av få pigger. Føles lett ut tross at den er testens tyngste.
Ved første øyekast ser skoen noe stor og klumpete ut, da den er høyere enn de andre i testen. Det synet stemmer derimot ikke med hverken følelsen eller komforten.
Den sitter godt, er behagelig, trygg og stabil. Et stort pluss at du holder deg tørr (Gore Tex) underveis på kalde vinterdager.
Karakter: 4

Modell: Icebug Newrun BUgrip
Vekt: 300 gram (herre)
Dropp: 7mm
Antall pigger: 17
Pris: 2099,-


Vår mening: God sko med godt grep på løs og pakka snø. Kjennes god ut på mer isete underlag, trygg selv med økt fart. Luftig og krever ullsokk for å holde varmen i kaldere temperaturer.

Karakter: 5

Modell: Icebug Arcus BUGrip GTX
Vekt: 344 gram (herre)
Dropp: 6mm
Antall pigger: 13
Pris: 2500,-


Vår mening: Meget god og varm sko. Sitter godt på foten, varm og lett, meget godt grep og piggene sitter fint plassert, noe som også bidrar til det gode grepet. Sålen er grov og gir god friksjon mot underlaget, igjen bedre grep.
Holder deg tørr med sin Goretex.
Karakter: 6

Modell: VJ Sarva ACE
Vekt: 320 gram (herre)
Dropp: 9mm
Antall pigger: 17
Pris: 2350,-


Vår mening: Lett og varm sko med god komfort. Ingen lettvekter, som enkelte karbonsko er på asfalt, men her er det god komfort, varme og grep som gjelder. Piggene har god plassering og gir ikke ubehag under foten, og her treffer VJ med denne modellen. Vanntett og varm, godt grep på isete underlag – så vel som is under «slushete» snø.
Karakter: 6

Modell: Hoka Speedgoat 5 GTX Spike
Vekt: 355gram (herre)
Dropp: 4mm
Antall pigger: 12
Pris: 2600,-


Vår mening: Helt greit og fint utseende, litt anonym. Noe smal tåboks for meg, der den presser litt mot lilletåa. Grepet er ikke helt som håpet, og jeg føler meg ikke 100 prosent trygg på hardpakket snø – eller litt glatt oppkjørt snø på vei. Det kan være plasseringen av piggene som gjør at grepet ikke er like bra som på f.eks. VJ Sarva ACE. Skoen er varm nok til å tåle minus fem og tynne sokker, litt ubehagelig pløse fører til at det gnager over ankelen. Er vanntett.
Karakter: 4

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy