Forberedt på å ha det vondt
1208 Views

Forberedt på å ha det vondt

April 02, 2016
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

Mange skiløpere har allerede taket for laget for skiseongen 2015/2016. Motivasjon har ALT å si og er du ikke motivert for å gå renn, samt at kroppen kanskje er litt sliten og formen på hell er det bare å legge langringsglider på skiene og se mot neste sesong. Vi andre skal ut å gå siste renn i dag! Det er duket for 5 mila og 3 mila.

I skrivende stund snør det en del her på Beitostølen. Det betyr en tøff 5 mil i allerede meget harde løyper for gutta, og det betyr løse oppgåtte forhold i en svingete løype med lange bakker. Det er 100% sikkert at noen vil gå på en stjernesmell, men det gjelder å finne en god marsjfart der man ikke stivner for mye i bakkene og være flink med å få i seg drikke i starten.

Jeg tror det ligger an til å bli det hardeste skirennet så langt i karrieren for meg og jeg har psyket meg opp for det er ikke noe turrennløype selv om det et et salgs langløp i dag. Her er noen ting jeg i grove trekk gjør bevisst for å gjøre gode prestasjoner, få gode opplevelser og bli bedre til neste gang.

Før konkurranse:

  • Visualier forløpet i konkurransen
  • Nervøs? Aksepter at dette er helt normalt og det betyr at kroppen gjør seg klar for kamp.
  • Forbred deg på hvordan det kommer til å føles fysisk og mentalt

 

Underveis i konkurransen:

  • Fokuserer på arbeidsoppgaver og ikke på sluttresultatet
  • Presser frem et smil hvis jeg strever for å fortelle hjernen og kroppen at dette går bra. Det funker fjell!

I etterkant:

  • Evaluerer løpet og finner positive ting å ta med meg videre.
  • Erkjenner hva som ikke fungerte eller kunne gått bedre.
  • Trene på ting som kan bli bedre til neste gang.

 

Etter en knallprestasjoner av Simen Hgstad Krüger og Hans Christer Holund på 10 skate i går er det god stenming i laget! Vi er en fin gjeng LYN -løpere som skal ut å gå i dag og smøreteamet med foreldre har stått på pinne siden onsdag for at vi skal ha gode ski på alle renn. Vi skylder både teamet og oss selv å avslutte sesongen på skikkelig vis. «Det er ingen som står opp kl 5 og smører ski for at dere skal gå tur» var det en av trenerne som sa og det har han HELT rett i, så det er bare å bite sammen!

NM 5 mil og 3 mil sendes på NRK 1 og forresten skrup på TV2 NÅ for der er LYN SKIs og Team Leaseplans Anders Høst i gang og kjemper om ungdomstrøya i Ski Classics finalen! Heia Anders!

 

Melina

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy