Fra Syden-tur til VM-start for Haga
3136 Views

Fra Syden-tur til VM-start for Haga

Mars 01, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Ragnhild Haga håper en langrennsfri uke blant pensjonister på Gran Canaria har bidratt til at VM-formen er på plass. Lørdag får hun sin sjanse i Seefeld.

Forrige sesongs dobbelte OL-mester er med på det norske laget til den avsluttende 30-kilometeren i VM lørdag. Det ble klart da Norges Skiforbund fredag presenterte den norske kvartetten til mesterskapets siste langrennsøvelse på kvinnesiden.

Det norske laget består av Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Haga.

Haga ble dobbelt olympisk mester i Pyeongchang i fjor, men har slitt med å følge opp denne sesongen. Etter et mislykket NM i Meråker, vedgikk 28-åringen overfor NTB at hun var ute av form og trengte tid på sofaen for å hente seg inn. Svaret ble i stedet Syden-varme.

– Det gikk tungt i NM, så jeg dro til Gran Canaria på ferie en uke. Så har jeg bygd meg opp derfra. Kroppen har svart litt bedre etter hvert, sa Haga under fredagens pressekonferanse.

Blant pensjonister

På VMs nest siste dag kommer sjansen Åsen-løperen har ventet på. Tremil i fri teknikk er en distanse som skal passe 28-åringen bra.

Forhåpentligvis har dagene på Gran Canaria, etterfulgt av en treningsperiode på hytta på Sjusjøen, gjort godt.

– Det var en rolig tilværelse blant en del pensjonister på et «all inclusive»-hotell. Der prøvde jeg bare å finne roen og tenke minst mulig på ski, sier Haga om Syden-oppholdet.

Med til Spania hadde hun verken rulleski eller mye annet treningsutstyr. Det ble med to joggeturer.

Landslagstrener Ole Morten Iversen røper at han ikke hatt sett for seg en VM-oppladning i Syden for Haga, men sier «det var lett å si ja» da forslaget kom på bordet.

Bak ideen sto for øvrig Hagas samboer.

– Han skjønte vel hvor dårlig formen min var på NM og sa at det virket som jeg trengte det. Det hadde han nok rett i, smiler Haga.

Usikkerhet

Den dobbelte OL-mesteren vet samtidig ikke helt hvor hun står.

– Jeg er usikker på hvordan jeg ligger an i forhold til de andre i feltet, og det er vanskelig å ha et resultatmål, men jeg hadde ikke sagt meg klar for dette om jeg ikke trodde jeg kunne havne ganske høyt oppe. Jeg er klar for et sliteløp, sa hun.

Landslagstrener Iversen har forventninger til lørdagens avslutningsdistanse.

– Jeg ønsker og tror at vi skal være med å prege løpet fra start til mål, og at flere norske skal være med å kjempe om pallplasser, sa han.

Fredagens uttak betyr også at Kari Øyre Slind forblir reserve under mesterskapet i Seefeld. Hun reiser hjem uten å ha sluppet til.

Therese Johaug kan ta sitt tredje individuelle VM-gull i Seefeld lørdag. Tidligere i mesterskapet vant hun både 15 kilometer skiathlon og 10-kilometeren i klassisk stil.

Torsdag ble det norsk sølv på stafetten.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy