Nossum: "Emil Iversen har hevet seg mest i år"
1619 Views

Nossum: «Emil Iversen har hevet seg mest i år»

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum (32) tror at Emil Iversen har tatt sjumilssteg foran den kommende skisesongen.

November 16, 2018
Skrevet av:

administrator

Emil Iversen kan overraske under 15-kilometeren i klassisk stil under den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen i dag.

– I fjor spådde jeg Simen Hegstad Krügers inntog, og det fikk jeg vel delvis rett i. Emil har slått igjennom før, men om jeg skulle ha plukket ut den som har hevet seg mest i år, så ville jeg ha sagt Emil. Jeg mener at han er den som er på et høyere nivå enn det han har vært før på samme tid, sa Nossum til NTB under onsdagens pressekonferanse på Beitostølen.

Nossum sier at Iversen har gjort en enda bedre treningsjobb. Han sier at det er blitt mer helhetlig.

– På folkemunne kan det kalles å ha blitt et år eldre. Han har tatt noen grep, og det er små detaljer som har pushet ham framover. Emil er også en potet. Han kan gå mye, men har nok først og fremst sprint, 15 kilometer klassisk og stafettene som helt klare målsettinger til VM. men han også gå tremil og femmil, sa Nossum.

Gode tester for Emil Iversen

Landslagssjef Vidar Løfshus har også fått med seg hvilken treningsjobb som Iversen har lagt ned.

– Emil har testet veldig bra. Vi får se. Det er hard kamp om plassene på laget til 15-kilometeren klassisk i VM, sa Løfshus til NTB.

I likhet med Nossum har også Løfshus klokkertro på Simen Hegstad Krüger. Nevnte Nossum håper at Krüger også vil melde seg på som kandidat til den klassiske 15-kilometeren i VM i februar.

– I fjor var det Krüger som hadde jafset til på 15-kilometeren i skøyting, og jeg tror også at han tar et steg i klassisk. Gjør han det er han aktuelt for alt det andre. Jeg tror at Krüger er klar til å ytterligere steg, sa Løfshus.

Løfshus håper på nye kometer

Marit Bjørgen, Therese Johaug, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Høsflot Klæbo og Simen Hegstad Krüger har alle til felles at de først presenterte seg ordentlig for det norske publikum under den nasjonale åpningshelga på Beitostølen.

– Det mest spennende med Beitostølen er om det kommer nye løpere fram i lyset. Rekrutten Kasper Stadaas er interessant i sprint. Det samme er Erik Valnes, som vi har hatt inne til test på Olympiatoppen. Jeg liker både typen og hans fysiologiske profil. Jeg har troen på ham. Han slo Alexander Bolsjunov i Finland, og da er det i hvert fall ikke noe i veien med kapasiteten.

Løfshus håper også at en kapasitetsløper som Mathis Stenshagen er klar til å slå igjennom.

Blant damene er Løfshus sikker på at det er mange løpere som vil prestere på nytt.

Kanskje kan en annen landslagsløper også melde seg på etter flere sesonger med sykdom og skadetrøbbel.

– Hos jentene tror jeg Kari Øyre Slind går mot sin beste sesong. Det kan bli topp-seks, og er det topp-seks er pallen innen rekkevidde. Kanskje er det hun som er overraskelsen i dag, sa landslagssjef Løfshus.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy