Mange vil gifte seg under Vasaloppet
2062 Views

Mange vil gifte seg under Vasaloppet

Februar 14, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

13 par har takket ja

Så langt har 13 par takket ja til tilbudet om å kombinere den ni mil lange kraftanstrengelsen mellom Sälen og Mora med å bli rette ektefolk.

– Kjempeartig. Vi har måttet hente inn flere prester som skal tjenestegjøre under Vasaloppsuken, sier sogneprest i Mora, Matts Sandström.

Han hadde selv ideen til det litt spesielle tilbudet. Prestegården i Mora er plassert kun få meter fra målområdet for Vasaloppet og ligger således gunstig for gifteklare langrennsentusiaster, mente sognepresten.

Betyr mye for mange

Arrangøren av den svenske langrennsklassikeren bet umiddelbart på da Sandström lanserte sine tanker.

– Vasaloppet betyr mye for mange mennesker. De trener sammen og går rennet sammen, og det er mye mer enn bare en happening. Akkurat som et giftermål, sier Sandström.

– I starten var vi bekymret for at ikke et eneste par ville takka ja, men nå skal vi hjelpe hele 13 par med å gifte seg, og det er selvsagt gøy, tilføyer sognepresten.

Vielsene er fordelt på flere av rennene under Vasaloppsuken. Etter Kortvasan fredag 23. februar skal blant annet to par smis i hymens lenker.

Ikke overraskende er det likevel den store Vasaloppsdagen den påfølgende søndagen som er den mest populære. Sju par har så langt gitt beskjed om at de vil gifte seg etter å ha tilbakelagt de ni milene fra Sälen.

NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy