Northug går Birken

Petter Northug går lørdagens Birkebeinerrenn i langrenn, melder arrangøren på sin hjemmeside. Det er hans første deltakelse i rennet. Trønderen har hatt en elendig sesong og ikke vært å se i store renn denne vinteren. Lørdag går han rennet over 54 kilometer. Det er meldt bikkjekalde forhold når løperne starter. «Petter Northug har bestemt seg for å gå Birkebeinerrennet i...

Petter Northug går lørdagens Birkebeinerrenn i langrenn, melder arrangøren på sin hjemmeside. Det er hans første deltakelse i rennet.

Trønderen har hatt en elendig sesong og ikke vært å se i store renn denne vinteren. Lørdag går han rennet over 54 kilometer. Det er meldt bikkjekalde forhold når løperne starter.

«Petter Northug har bestemt seg for å gå Birkebeinerrennet i morgen. Det blir hans første start i rennet. Petter bestemte seg fredag og er påmeldt til Birkebeinerrennet lørdag. Birken er meget tilfreds med å ha Northug på startstreken i elitepulja som starter på Rena kl. 08.00», skriver arrangøren på sin hjemmeside.

Sist helg klarte ikke Northug å kjempe om seieren i langløpet Engadin Skimarathon. Skistjernen ble hektet av like før spurten i det 42 kilometer lange rennet i Sveits.

Northug har to svake sesonger bak seg. Langrennsekspertene er delte i synet på om han fortsetter på toppnivå neste sesong eller ikke.

Verdens beste herreløper, Johannes Høsflot Klæbo, hadde ikke fått med seg at Northug går Birken da han kom i intervjusonen etter sin sprintseier i Falun fredag.

– Det visste jeg ikke. Jeg tror at vi er like spente på det som alle andre. Det blir spennende å se hvor han står. Det kan gå alle veier, tror jeg, sa Klæbo på spørsmål fra NTB.

NTB

Kategori
AktueltLangrennPremium

RELATERTE INNLEGG