Northug: Langt unna toppformen
1842 Views

Northug: Langt unna toppformen

Petter Northug understreker at han er fryktelig langt unna toppformen og at han har mistet 80 prosent av den planlagte treningen.

November 14, 2018
Petter Northug
Skrevet av:

administrator

Bare en drøy uke er gått siden Northug kunne begynne å trene som normalt etter sykdomsoppholdet under høydesamlingen i Val Senales i oktober. Han er ennå langt unna toppformen og helgens sesongåpning på Beitostølen må brukes som trening.

 

Mistet 80 prosent av planlagt trening

Han gjennomførte nylig sin første hardtøkt siden slutten av september. I alt mener den sykdomsplagede skistjernen at han har gått glipp av 80 prosent av treningen han hadde planlagt fra juli og fram til nå.

– Jeg har sikkert tapt 200 treningsøkter siden juli. Det er vel 80 prosent, da, sa en dønn ærlig Northug til norsk presse onsdag ettermiddag.

– Det er synd å miste så mye trening, og jeg skulle gjerne vært det foruten. Jeg fikk gjort det jeg skulle i mai og juni, og så har det vært fryktelig tynt siden det. Lite kontinuitet og en dårlig jobb, fortsatte Northug.

 

Tour de Ski lite sannsynlig

Han gikk langt i å avkrefte at han starter Tour de Ski i romjulen. Trolig blir han ikke å se i verdenscupen i 2018.

– Jeg er nok ikke klar for det (verdenscuprenn) før etter nyttår, tidligst. Skal man se realistisk på det, har jeg skrinlagt det (Tour de Ski), for jeg rekker ikke å komme i form.

 

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy